Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Υπόθεση Άννυ: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 70χρονος

Οι γονείς του παιδιού πρόκειται να δικαστούν αύριο στο Αυτόφωρο σχετικά με μικροποσότητα ναρκωτικών που είχε βρεθεί στην κατοχή τους

anni6

Ελεύθερος με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα αφέθηκε, μετά την απολογία του στην 10η Τακτική ανακρίτρια, ο 70χρονος κατηγορούμενος για την ψευδή δήλωσή του ότι η μητέρα της τετράχρονης Άννυ είχε αφήσει το κοριτσάκι σε μία γυναίκα με το όνομα Σύλβια.

Ο κατηγορούμενος, που παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο επί δύο ώρες, δήλωσε στους δημοσιογράφους -λίγο πριν ξεκινήσει η απολογία του- ότι μετανιώνει για την πράξη του και ότι επιβεβαιώνοντας τον αρχικό ισχυρισμό της μητέρας της Άννυ θέλησε να εξυπηρετήσει τον πατέρα του παιδιού. Τόνισε, ωστόσο, πως δεν φανταζόταν καν πως πίσω από τη δηλωθείσα εξαφάνιση υπήρχε ένα φρικτό έγκλημα.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει ότι στις 21 Απριλίου, οπότε είχε πάει με τον Νικολάι στο σπίτι του πατέρα της μικρής, στη Μιχαήλ Βόδα, για να μεταφέρουν έναν καναπέ, είδε ότι ο 27χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της Άννυ, ήταν απολύτως ψύχραιμος και ότι επίσης δεν παρατήρησε να υπήρχαν στο σπίτι ψυγεία μεταφοράς ή κάτι άλλο περίεργο στο σπίτι.

Στο μεταξύ, ο συνήγορος υπεράσπισης της προσωρινά κρατούμενης μητέρας του παιδιού, Σταύρος Γεωργίου, δήλωσε ότι υπέβαλε στην ανακρίτρια της υπόθεσης αίτημα προκειμένου να κληθεί να καταθέσει ο Νικολάι, φίλος του πατέρα της Άννυ. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας, που τώρα βρίσκεται στη Βουλγαρία, ήταν αυτός που είπε στην αστυνομία όσα συνέβησαν στο κοριτσάκι, επικαλούμενος διήγηση του ίδιου του πατέρα.