Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Υπόθεση Γιακουμάκη: «Δεν φταίμε, μας μπλέκουν άδικα, εμείς πλάκα κάναμε»

Τι κατέγραψαν οι «κοριοί» της ΕΛ.ΑΣ.

vaggleis-giakoumakis-31-e1424116903906

«Οι μ…….. πάνε να μας φορτώσουν την αυτοκτονία του Βαγγέλη», «εμείς τι φταίμε, μας μπλέκουν άδικα», «ακούνε όλες τις διαδόσεις του κόσμου», «γιατί τα φορτώνουν όλα σ’ εμάς;», «δεν κάναμε τίποτα, μόνο πλάκα», «εμείς τον ψάχναμε και τώρα μας κατηγορούν», «παίζαμε με τον Βαγγέλη και μας βγάζουν τραμπούκους», είναι μερικές από τις εκατοντάδες φράσεις των έξι νεαρών της παρέας των Κρητικών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, που καταγράφηκαν σε τηλεφωνικές συνομιλίες τους από τους «κοριούς» της ΕΛ.ΑΣ., όπως αποκαλύπτουν στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής αξιωματικοί που χειρίζονται τη σοβαρή υπόθεση.

Από την πρώτη στιγμή εντοπισμού της σορού του Βαγγέλη Γιακουμάκη στις 15 Μαρτίου 2015 και ενώ έρχονταν στο φως όλο και περισσότερες αναφορές ακραίων περιστατικών «πλάκας» με στόχο τον άτυχο σπουδαστή, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων υπέβαλαν αίτημα άρσης απορρήτου στον αρμόδιο εισαγγελέα. Μετά την έγκριση που έλαβαν έγιναν οι επισυνδέσεις των τηλεφωνικών αριθμών που χρησιμοποιούσαν οι νεαροί που φαίνεται να πρωταγωνιστούσαν σε αυτές τις καταγγελίες, που μετέτρεπαν σε… juke box τον Βαγγέλη, τα κρύα ντους, το σπασμένο κρεβάτι κ.λπ.

Οι χειριστές των «κοριών» έστελναν τα δεκάδες CDs στους αξιωματικούς που χειρίζονταν την υπόθεση, οι οποίοι ουσιαστικά «άκουγαν» τους ύποπτους νεαρούς, με μικρή καθυστέρηση ημερών.

Όλες αυτές τις μέρες, στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ακούν και απομαγνητοφωνούν τις συνομιλίες των νεαρών, προκειμένου το υλικό να συμπεριληφθεί στην ογκωδέστατη δικογραφία. Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, από αυτές τις επικοινωνίες δεν προκύπτουν προς το παρόν ύποπτες αναφορές, που θα μπορούσαν να αναδεικνύουν προσπάθειες συγκάλυψης εγκληματικής ενέργειας ή συμφωνίας κοινών θέσεων χειρισμού της υπόθεσης.

 

By