Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Υπόθεση Μαζιώτη: Νέα στοιχεία και κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα

Στον κοινόχρηστο χώρο στις φυλακές Κορυδαλλού εντοπίστηκαν κομμένα κάγκελα

maziotis14141

Στις φυλακές Κορυδαλλού εντοπίστηκαν κομμένα κάγκελα. Τα κάγκελα είχαν κοπεί σε χώρο της ΣΤ πτέρυγας. Πρόκειται συγκεκριμένα για τον κοινόχρηστο χώρο, στο αποκαλούμενο νεκρό προαύλιο, στον οποίο είχε πρόσβαση και ο Νίκος Μαζιώτης. Διατάχθηκε κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης:

Σε έρευνα που έγινε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε χώρο του παραρτήματος της πτέρυγας Στ΄ του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού βρέθηκαν κομμένα και επιμελώς καλυμμένα δύο κάθετα σίδερα κάγκελου. Ήδη διατάχθηκε κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα από Εισαγγελέα για τη διερεύνηση του συμβάντος και την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών σε τυχόν εμπλεκόμενους. Επιθεωρητές και ο επικεφαλής της εξωτερικής φρούρησης του Υπουργείου βρίσκονται ήδη στο σημείο και εξετάζουν επί τόπου τα δεδομένα. Παράλληλα, ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας και προετοιμάζεται επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση εναέριων προσβολών των φυλακών.

Ακόμα το Υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει ότι :

Σε σχέση με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, σημειώνονται τα εξής:

– Στο προαύλιο του συγκεκριμένου παραρτήματος υπάρχουν υπερυψωμένα συρματόσκοινα για την αποτροπή προσέγγισης εναέριων μέσων.

– Κανένα πλέγμα δεν αφαιρέθηκε, τα τελευταία χρόνια, από το συγκεκριμένο προαύλιο.

– Κανένα προαύλιο δεν άλλαξε μέγεθος, τα τελευταία χρόνια.

– Η παραμονή στο Κ.Κ. Κορυδαλλού συγκεκριμένων κρατουμένων δεν είναι επιλογή του Υπουργείου αλλά νομική υποχρέωση λόγω της εκδίκασης των υποθέσεών τους σε δικαστήρια της Αθήνας.

Σταθερή θέση του Υπουργείου Δικαιοσύνης παραμένει ότι στη φυλακή πρέπει να υπάρχει ισόρροπα αφενός υψηλό επίπεδο ασφάλειας και αφετέρου σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By