Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022

Ιράκ: Επίθεση αυτοκτονίας του ΙΚ με δεκάδες νεκρούς αστυνομικούς

Βομβιστές αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους έπληξαν βάση της ιρακινής Αστυνομίας

irak-1

Δεκάδες είναι οι νεκροί αστυνομικοί που άφησε πίσω του μακελειό στο Ιράκ.

Βομβιστές αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους, χρησιμοποιώντας τρία θωρακισμένα τζιπ παγιδευμένα με εκρηκτικά, έπληξαν βάση της ιρακινής Αστυνομίας βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Βαγδάτης, στην περιοχή Τχαρθάρ.

Οι πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών παραμένουν συγκεχυμένες, με τους έως τώρα ανεπίσημους απολογισμούς που μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για 30 έως 45 νεκρούς. Περισσότεροι από 30 είναι οι τραυματίες.

Πηγές του BBC αναφέρουν πως ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί. Η περιοχή της Τχαρθάρ αποτελεί θέατρο μαχών καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις επιχειρούν να κόψουν γραμμές ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών, οι οποίοι κατά τις τελευταίες εβδομάδες έχουν καταλάβει μεγάλο τμήμα της επαρχίας Ανμπάρ.

Σημειώνεται πως η χρήση παγιδευμένων θωρακισμένων οχημάτων ως όπλο στο πεδίο της μάχης χρησιμοποιήθηκε με εντυπωσιακή επιτυχία από το ΙΚ στα τέλη Μαΐου, κατά την πολιορκία του Ραμάντι, στην Ανμπάρ.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως οι επιθέσεις αυτοκτονίας με τέτοιου είδους βαριά οχήματα είχαν τεράστιο τακτικό αλλά και ψυχολογικό αποτέλεσμα. Η ιρακινή κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μεγάλη επιχείρηση για την ανακατάληψη του Ραμάντι, το οποίο έχει ήδη γίνει σύμβολο της στρατιωτικής δύναμης του ΙΚ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By