Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Iράκ: Τρεις εκρήξεις στη Βαγδάτη – Τουλάχιστον έξι νεκροί

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν σε εκρήξεις που σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα σήμερα το βράδυ στη Βαγδάτη, κλιμακώνοντας τη βία στην οποία έχει βυθιστεί το Ιράκ τους τελευταίους δύο μήνες.

Οι βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σε τρεις συνοικίες της Βαγδάτης με κυρίως σιιτικό πληθυσμό, όπου οι επιθέσεις έχουν μειωθεί δραστικά τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με ιατρικές και αστυνομικές πηγές, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν στην βόρεια περιοχή Σαάμπ της πρωτεύουσας όταν εξερράγη μια μοτοσυκλέτα τόνισαν οι πηγές.

Μια δεύτερη μοτοσυκλέτα εξερράγη στην νοτιοδυτική συνοικία Μπάγια, σκοτώνοντας δύο, τραυματίζοντας έξι.

Η έκρηξη ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην ανατολική συνοικία Μπαλαντιγιάτ είχε αποτέλεσμα το θάνατο ενός ανθρώπου τον τραυματισμό τεσσάρων.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης μέχρι στιγμής. Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν εξαπολύσει παρόμοιες επιθέσεις στο παρελθόν στη Βαγδάτη και άλλες περιοχές.

Τα θύματα των επιθέσεων έρχονται να προστεθούν σε μια ακόμη ημέρα βίας στο Ιράκ, όπου δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Βαγδάτης και στη σιιτική ιερή πόλη Κερμπάλα, 100 χλμ νοτιότερα.

Οι βομβιστικές επιθέσεις δεν φέρεται να σχετίζονται με τις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 350 ανθρώπους τους τελευταίους δύο μήνες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By