Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Ηράκλειο: Αεροδρόμιο φάντασμα το «Νίκος Καζαντζάκης» – Εικόνες εγκατάλειψης λόγω κορονοϊού

Σχεδόν μηδαμινή είναι η κίνηση στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», που θυμίζει… αεροδρόμιο – φάντασμα! Στις εικόνες το αεροδρόμιο μοιάζει σχεδόν… εγκαταλελειμμένο…

Οι πτήσεις έχουν ελλατωθεί σε μεγάλο ποσοστό μετά τις νέες παρατάσεις των αεροπορικών οδηγιών (Covid-19 notams) για τις πτήσεις εξωτερικού έως τις 8/3/21 που ανακοίνωσε στο επιβατικό κοινό η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Σύμφωνα με το themakriti.gr, η πανδημία προκάλεσε μαζικές απώλειες στον κλάδο, ο οποίος είχε τη δραστικότερη μείωση πτήσεων από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, ενώ τώρα μόλις δύο μήνες από την αρχή της χρονιάς φαίνεται να ζει έναν αργό θάνατο.

Σε μια ένδειξη για το πώς η πανδημία επηρεάζει αισθητά και πάλι τις προσδοκίες του κλάδου, η Διεθνής Yπηρεσία Αερομεταφορών/ΙΑΤΑ παραδέχθηκε ότι υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος ο αριθμός των επιβατών για το τρέχον έτος να υπολείπεται των προβλέψεών της.

Οι ταξιδιωτικές κρατήσεις έχουν μειωθεί παγκοσμίως από την αρχή του έτους, ενώ η ΔΥΑ προβλέπει ζημία 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών, Γιάννη Καρούσου, “Για Μάρτιο και Απρίλιο δεν αναμένουμε τουρίστες, δεν περιμένουμε περισσότερες από 1000 με 1500 αφίξεις την ημέρα κατά μέσο όρο.’

(Visited 1 times, 1 visits today)
By