Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Ηράκλειο: Έσπασαν το λουκέτο και μπήκαν μέσα στο νεκροταφείο! Γυναίκα πήδηξε μέσα από άλλο σημείο

Προσπάθεια να εισέλθουν στο νεκροταφείο στο Ηράκλειο, κατέβαλαν άγνωστοι τη Μεγάλη Παρασκευή, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου με το κλείσιμο των νεκροταφείων στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάσχεσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα άγνωστα άτομα μάλιστα, δεν δίστασαν να σπάσουν το λουκέτο που είχε τοποθετηθεί, αγνοώντας τα μέτρα. Ένα ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε και το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου όταν μια γυναίκα επιχείρησε να πηδήξει στον αύλειο χώρο του κοιμητηρίου.

Ωστόσο, έγινε αντιληπτή από την προϊσταμένη η οποία ειδοποίησε τη Δημοτική Αστυνομία. Πριν, όμως φτάσουν οι δημοτικοί αστυνομικοί στον χώρο του κοιμητηρίου η άγνωστη είχε σπεύσει να εξαφανιστεί.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Μεγάλο Σάββατο προέκυψαν κηδείες και στα δύο Κοιμητήρια του Ηρακλείου, οι οποίες έγιναν κανονικά και όπως προβλέπεται από τα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό, σε πολύ κλειστό οικογενειακό κύκλο.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη που ενημερώθηκε για τα περιστατικά επισήμανε σε δηλώσεις της: «Ενημερώθηκα από την προϊσταμένη του τμήματος δημοτικών κοιμητηρίων για τα εν λόγω περιστατικά για τα οποία ελήφθη αμέσως σχετική μέριμνα.

Έχω ήδη αναφερθεί στην απόφαση μας αυτή η οποία ήρθε σε σύμπλευση έτσι κι αλλιώς με τις εντολές της κυβέρνησης. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ένα λεπτό , ιδιαίτερο και συναισθηματικό θέμα, που όμως για φέτος μόνο θα πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε με υπομονή και κατανόηση, αφού γνώμονας κάθε κίνησης μας είναι η υγεία και η ασφάλεια όλων μας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By