Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Ηράκλειο: Μεγάλο χτύπημα σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε χασίς και κοκαϊνη – Στα άδυτα της σπείρας

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείτο στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο Ηράκλειο προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, με τη σύλληψη τριών ανδρών και μίας γυναίκας, που κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα, ενώ για τους τρεις άνδρες έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η ανάλυση του τρόπου δράσης, η εμπεριστατωμένη έρευνα, καθώς και η αξιοποίηση στοιχείων από τους αστυνομικούς, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα σε ακόμα δύο αλλοδαπούς, έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εν λόγω ομάδα προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες συσκεύαζε και τις τοποθετούσε – απέκρυπτε, κυρίως σε υπαίθρια σημεία, προκειμένου στη συνέχεια να τις διαθέσει σε αγοραστές στην περιοχή του Ηρακλείου.

Αναφορικά με τη μεθοδολογία δράσης, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας λειτουργούσαν με διακριτούς ρόλους στις επιμέρους δραστηριότητές της, ακολουθώντας διάφορα στάδια για την υλοποίηση των παράνομων ενεργειών τους, που αφορούσαν ειδικότερα στην αγορά, απόκρυψη, μεταφορά, διακίνηση και πώληση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικά, ηγετικό ρόλο είχε Έλληνας συλληφθείς, ο οποίος προμηθευόταν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες αφού ζύγιζε και συσκεύαζε τις απέκρυπτε σε υπαίθρια σημεία της πόλης του Ηρακλείου και στη συνέχεια τα μέλη της ομάδας τις παραλάμβαναν και τις διακινούσαν σε αγοραστές έναντι χρηματικού ποσού.

Επιπλέον, μια γυναίκα είχε βοηθητικό ρόλο στην ομάδα παρέχοντας την αναγκαία συνδρομή για τη διακίνηση των ναρκωτικών. Συνολικά, ταυτοποιήθηκαν 530 περιπτώσεις πώλησης κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης και σχηματίστηκε δικογραφία σε 66 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Η επιχείρηση της αστυνομίας ολοκληρώθηκε χθες, Πέμπτη 4 Μαρτίου, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, με τη συμμετοχή αστυνομικών του ΤΕΚΑΜ Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας την ώρα που προμήθευαν ποσότητες κοκαΐνης σε δύο αγοραστές, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Επιπλέον, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες και χώρους που χρησιμοποιούν οι δράστες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 65,7 γρ. κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 470 ευρώ ως προερχόμενο από την αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών, επτά κινητά τηλέφωνα, ζυγαριά ακριβείας, φυσίγγιο και μικροποσότητα κάνναβης.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν πέντε αυτοκίνητα, τα οποίαχρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση των ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By