Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Ηράκλειο: Αγρότες πέταξαν αυγά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν έμεινε ούτε το Ηράκλειο έξω από το χορό των κινητοποιήσεων κατά του νέου αγροτικού νομοσχεδίου, με τους αγρότες του νομού να καταλαμβάνουν τα γραφεία του ΟΓΑ και να πετάνε αυγά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

agrotes-iraklio

Επεισοδιακό επίλογο είχε η σημερινή κινητοποίηση των αγροτών. Μετά την κατάληψη των γραφείων του ΟΓΑ, αντιπροσωπεία των αγροτών μετέβη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθησε έντονο λεκτικό επεισόδιο αγροτών με το γραμματέα της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Παυλιδάκη, κι ακολούθως κάποιοι από τους αγρότες πέταξαν αυγά στα γραφεία του κόμματος.

Πάντως, επικράτησαν οι ψυχραιμότερες φωνές και το επεισόδιο δεν είχε συνέχεια.

Μετά το σημερινό αποκλεισμό των γραφείων του ΟΓΑ στο Ηράκλειο από αντιπροσωπεία των αγροτών, αύριο στις 11.00 το πρωί μέλη των Αγροτικών Συλλόγων Αρχανών και Αστερουσίων θα προχωρήσουν εκ νέου σε αποκλεισμό του ΟΓΑ.

Επόμενο βήμα των διαβουλεύσεων, το Σάββατο στις 11.00, στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών όπου θα γίνει συνάντηση με τους οινοποιούς με θέμα τον ΕΦΚ στο κρασί. Στη συνάντηση αυτή έχουν προσκληθεί και οι βουλευτές, με φόντο την πρωτοφανή στα χρονικά των οινοποιείων κινητοποίηση, με το λουκέτο σε όλα τα οινοποιεία, στις 25 Ιανουαρίου.

Τέλος στις 4 Φεβρουαρίου, οι αγρότες με αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ θα πραγματοποιήσουν πορεία από τηνΟΑΣΝΗ ως τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.