Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ηράκλειο: Κάνουν μάθημα σε παγκάκια-[Εικόνες-Βίντεο]

Δεν έχουν σχολικές αίθουσες.

pagkaki

Πρωτοφανείς εικόνες, από ένα Γυμνάσιο της Κρήτης, στο οποίο οι μαθητές κάνουν μάθημα στα…παγκάκια, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας, ότι φέτος δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, μαθητές στο 2ο Γυμνάσιο Γουβών στοιβάζονται κάτω από στέγαστρα ή κάτω από το πεύκο της αυλής για να προστατευθούν άλλοτε από τον ήλιο, άλλοτε από τη βροχή, άλλοι καθισμένοι στο παγκάκι, άλλοι καθισμένοι οκλαδόν στο έδαφος, ανοίγουν τα βιβλία τους και παρακολουθούν τον δάσκαλό τους όρθιο να προσπαθεί να τους διδάξει.

Οι καθηγητές έλαβαν αυτή την απόφαση, να γίνονται μαθήματα στο προαύλιο, λόγω έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας. Οπως ακούγεται να λέει μιλώντας στο Κρήτη TV και ένας από τους καθηγητές του Γυμνασίου, τους λείπουν τρεις αίθουσες.

Όπως λένε οι γονείς, «με νύχια και με δόντια κρατήσαμε τα παιδιά την Τρίτη να μην κάνουν κατάληψη στο σχολείο για όλα αυτά που βιώνουν». Οι ίδιοι, ωστόσο, προειδοποιούν ότι αν δεν δοθεί μια άμεση και μόνιμη λύση τις επόμενες ημέρες τότε θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Χερσονήσου δηλώνει ότι θα βρεθεί το συντομότερο δυνατό μια λύση, την ίδια ώρα που ο χειμώνας πλησιάζει. Για την ώρα το πρόβλημα λύνεται μεσοβέζικα αφενός με κοντέινερ που παραχώρησε ο τοπικός δήμος – με όσα προβλήματα και μειονεκτήματα έχει αυτή η λύση ενόψει και του χειμώνα που έρχεται – και αφετέρου με δύο δανεικές αίθουσες από το γειτονικο λύκειο, μια εκ των οποίων είναι η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της βιβλιοθήκης.

Δείτε τις φωτογραφίες

foto-pagaki-mathites foto-pagaki-mathites2

Δείτε το Βίντεο

[video_embed][/video_embed]

neakriti.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By