Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Ιράν: Νεκροί και τραυματίες σε βομβιστική επίθεση

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της χτεσινής επίθεσης

irak bomb

Δύο Τούρκοι σκοτώθηκαν στην επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, το βράδυ κοντά στο αμερικανικό προξενείο στο ιρακινό Κουρδιστάν, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ανακοίνωσε σήμερα ένας υπεύθυνος του κέντρου άμεσης βοήθειας της πόλης.

Η επίθεση αυτή προκάλεσε το θάνατο δύο ανθρώπων καθώς και οκτώ τραυματίες, διευκρίνισε ο Σάμαν Μπαρζάνσι, επικεφαλής του κέντρου άμεσης βοήθειας στο Αρμπίλ, πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν. Χθες αξιωματούχοι είχαν κάνει λόγο για τρεις νεκρούς και πέντε τραυματίες.

Κανένα από τα θύματα δεν εργαζόταν στην αμερικανική διπλωματική αποστολή που βρίσκεται στην Αϊνκάουα, κοντά στο Αρμπίλ, υπογράμμισε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία έχει καταλάβει μεγάλα τμήματα εδάφους του Ιράκ με μια εκτεταμένη επίθεση που εξαπέλυσε τον Ιούνιο του 2014.

Αποσπάσματα επέτυχαν να ανατινάξουν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο στο αμερικανικό προξενείο σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολυάριθμα πρόσωπα, υποστήριξε η οργάνωση με ηχητικό μήνυμά της.

Η αυτόνομη περιφέρεια του Κουρδιστάν, στο βόρειο Ιράκ, είχε παραμείνει γενικά προφυλαγμένη από το κύμα των επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα που πλήττουν σχεδόν καθημερινά μεγάλο μέρος της χώρας.

Η τελευταία μεγάλη επίθεση αυτού του τύπου είχε πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο κοντά στο συγκρότημα του κυβερνήτη του Αρμπίλ.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)