Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Ειρήνη Αγαπιδάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ. Συζητά. Για τη διαφθορά.Τι λες μπαλκόνι μου; Να πέσω;

Η συζήτηση περί διαφθοράς στη Βουλή με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι από εκείνες που θα ζήλευε και ο Ιονέσκο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ. Συζητά. Για τη διαφθορά.Τι λες μπαλκόνι μου; Να πέσω;

Έφεραν ένα αχρείαστο Μνημόνιο, το πληρώνουμε ήδη πανάκριβα, ψηφίζουν μέτρα που ανάθεμα κι αν διαβάζουν (ελπίζω να τα διαβάζουν οι βουλευτές της Αντιπολίτευσης γιατί αυτοί θα κληθούν να τα εφαρμόσουν) ίσα-ίσα για να πάρουν τη δόση, η οποία θα πάει στους μισθούς του κομματικού στρατού του ΣΥΡIZA.

Την ίδια ώρα το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» έγινε «όπου φτωχός και η μοίρα του». Οι πολίτες χάνουν την πρώτη κατοικία, δηλαδή το δυάρι στην Κυψέλη, το Μενίδι, το Πέραμα, εξαιτίας οφειλών σε τράπεζες ή και στο Δημόσιο.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι:
α) Μισθωτοί
β) Χαμηλοσυνταξιούχοι
γ) Άνεργοι
γ) Ελεύθεροι επαγγελματίεςπου αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, καθώς έχουν αυξηθεί οι φόροι και έχουν μειωθεί τα εισοδήματά τους εξαιτίας των περικοπών.

Πολλοί από τους τελευταίους μάλιστα, ήλπιζαν να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλει το κράτος με την εκταμίευση της δόσης, όμως, προτεραιότητα έχει ο κομματικός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι σαν να λένε έμμεσα στον ελεύθερο επαγγελματία που του χρωστάει λεφτά το Δημόσιο: έλα κι εσύ στο κόμμα, να σε πληρώσω. Δεν έρχεσαι; Ψόφα.

Ο ελεύθερος επαγγελματίας, που και δουλεύει και πρέπει να πληρώσει ΦΠΑ, ΟΑΕΕ, φόρους, κέρατα, χωρίς να έχει εισπράξει φράγκο.

Κοίτα Αλέξη, επειδή δε βγαίνω μάνα μου να σου πληρώνω και τα τρολς και τους Καρανίκες και τα έντυπα που σε λιβανίζουν και τα Ινστιτούτα της Φλωρεντίας και τα ποτάκια στο Μαξίμου και τα μπικουτί της Μπέττυς, και το Δημόσιο και τα χρέη, τα ελλείμματα κι όλα τα αμαρτήματα, μήπως να κάμεις λίγο σκόντο;

Δε θέλω να στο χαλάσω, αλλά να μωρέ. Ξέρεις πως είναι. Φοβάμαι μη σηκωθώ ένα πρωί κι από την πολλή πείνα αρχίσω να δαγκώνω λαρύγγια.

PS. Να δεις που με τόσα ακίνητα που θα μαζέψουν από τις δημεύσεις περιουσιών, θα μας πουν ότι πρέπει να φτιαχτεί οπωσδήποτε νέος οργανισμός για να τα διαχειριστεί. Ε, να μη διορίσουν και μερικούς κομματικούς εγκάθετους ακόμη για να πουλήσουν με δόξα και τιμή το σπίτι που σου πήραν; Δέχομαι στοιχήματα για τον τίτλο «Οργανισμός Διαχείρισης Δημευμένων Ακινήτων» – ΟΔΔΑ.

Το δες, το παιξες;

(Visited 1 times, 1 visits today)