Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Εισαγγελέα για τις δηλώσεις Κουβέλη ζητούν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Σάλος από τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ για «ρουφιάνους της τρόικα στην Ελλάδα»

kouvelis

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη να μιλήσει ενώπιον εισαγγελέα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης προκειμένου να εξηγήσει όσα αποκάλυψε για τους «ρουφιάνους» της τρόικα στην Ελλάδα.

«Και μόνο οι σαφείς υπαινιγμοί του κ. Κουβέλη ότι κάποιοι από την ελληνική πλευρά ρουφιάνευαν – κυριολεκτικά- σε βάρος της χώρας, απαιτούν την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα» τόνισε η κυρία Χρυσοβελώνη.

Υποστήριξε ακόμη ότι «η αποκάλυψη – ομολογία του κ. Κουβέλη, αλλοτινού μνημονιακού εταίρου στην κυβέρνηση Σαμαρά, ότι οι τροικανοί στις διαβουλεύσεις με την ελληνική πλευρά για το θέμα της διαθεσιμότητας, είχαν «πλήρη ενημέρωση, ακόμα και για ζητήματα που είναι λεπτομέρειες και για τους Έλληνες εργατολόγους», είναι αποκαλυπτική τόσο για το είδος και την ποιότητα των… «διαπραγματεύσεων» που λάμβαναν χώρα, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο οι δανειστές επέβαλαν τις παράλογες αξιώσεις τους: Εκείνοι υπαγόρευαν και η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου απλώς υπάκουε και εκτελούσε τις εντολές».

Καταλήγωντας η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ τονίζει: «Η ομολογία Κουβέλη όμως, αναδεικνύει με τραγικό τρόπο και τον μνημονιακό βάλτο στον οποίο είχε βάλει τη χώρα η πλέον αναξιοπρεπής κυβέρνηση σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης: η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

«Όταν ομολογεί ο ένας μνημονιακός εταίρος, ο κ. Κουβέλης, ότι η τρόικα γνώριζε πράγματα που ούτε οι δικοί μας εργατολόγοι δεν ήξεραν και ότι υποπτεύεται ποιοι είναι, οφείλει να παρέμβει αμέσως ο εισαγγελέας. Φτάνει πια με τους εφιάλτες» δήλωσε.

Τι αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη στο θέμα της διαθεσιμότητας η τρόικα είχε «πλήρη ενημέρωση, ακόμα και για ζητήματα που είναι λεπτομέρειες και για τους Έλληνες εργατολόγους».

Στην ερώτηση αν υπονοεί ότι κάποιοι από την Ελλάδα ενημέρωναν την τρόικα ο κύριος Κουβέλης είπε ευθέως: «Κάποιοι μίλαγαν». Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν τους κατονόμασε, καθώς αυτοί οι κύκλοι στρέφονταν ευθέως κατά της Ελλάδας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απάντησε: «Δεν τους ήξερα τότε, αλλιώς – κατά το κοινώς λεγόμενο – θα τους ξεφώνιζα». Είπε πως έχει εκτίμηση για το ποια είναι αυτά τα κέντρα ενώ τόνισε πως αν τον καλέσει ένας εισαγγελέας γι” αυτά βεβαίως και θα πάει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By