Δευτέρα, 17 Μαΐου, 2021

Εισαγγελία: Αβάσιμες οι κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ περί βιαστικού κλεισίματος της υπόθεσης «κουμπαρά»

Διενεργήθηκε εμπεριστατωμένη προκαταρκτική εξέταση επί του θέματος

vouli polunomosxedio

Η αναπληρώτρια Διευθύνουσα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Γεωργία Τσατάνη με ανακοίνωση της απαντά στις σημερινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος υποστήριξε ότι υπήρξε βεβιασμένο κλείσιμο του φακέλου της υπόθεσης χρηματισμού βουλευτών για την ψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Κατόπιν παραγγελίας της κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ανασύραμε από το αρχείο την δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά από την διενέργεια εμπεριστατωμένης προκαταρκτικής εξέτασης από τον αντεισαγγελέα Εφετών κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο και πλήρως αιτιολογημένης πορισματικής αναφοράς του για την ανυπαρξία οποιονδήποτε ενδείξεων για το αδίκημα δωροδοκίας βουλευτή, τετελεσμένης ή σε απόπειρα και παραγγείλαμε την περαιτέρω διερεύνηση ενόψει νεωτέρων στοιχείων» επισημαίνει η κυρία Τσατσάνη και προσθέτει:

«Η έρευνα διεξάγεται από τον ίδιο αντεισαγγελέα Εφετών και βρίσκεται σε εξέλιξη. Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί και τεθεί στο αρχείο, υπήρξε προϊόν διεξοδικής έρευνας και βασάνου από πλευράς του διενεργήσαντος αυτή, ειδικότερα δε τα υπό του κ. Παναγιώτη Καμμένου κατατεθέντα την 23/10/14 δεν εισέφεραν σαφή στοιχεία για το υπό έρευνα αδίκημα. Τα περί του αντιθέτου υποστηριχθέντα περί εσπευσμένης περαίωσεως αυτής στερούνται βασιμότητος«.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By