Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Εισαγγελική παραγγελία για άσκηση διώξεων σε τραπεζικά στελέχη για τα δάνεια της «Πήγασος»

Ζημία 8 εκατ. ευρώ υπέστησαν Εθνική, Alpha και Πειραιώς – Ποινική δίωξη σε βάρος Γ.Μπόμπολα και στελεχών των τριών τραπεζών σε βαθμό κακουργήματος

Την άσκηση κακουργηματικών διώξεων σε βάρος τραπεζικών στελεχών για τα δάνεια που χορηγήθηκαν στην «Πήγασος Α.Ε» ζητεί σύμφωνα με πληροφορίες από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η οικονομική εισαγγελία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ζητείται η άσκηση διώξεων σε βαθμό κακουργήματος τόσο σε βάρος του Γ. Μπόμπολα όσο και στελεχών τριών τραπεζών.

Η παραγγελία που βρίσκεται ήδη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλία Ζαγοραίο, ο οποίος και αναμένεται να την χρεώσει για εκτέλεση. Τα αδικήματα για τα οποία ζητείται η δίωξη είναι αυτά της απιστίας από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ΄ εξακολούθηση. Με την παραγγελία ζητείται η δίωξη για τα παραπάνω αδικήματα να ασκηθεί σε
περισσότερα από είκοσι στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, της AlphaBank,και της Τράπεζας Πειραιώς που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων.

Για ηθική αυτουργία στην απιστία ζητείται να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Γ. Μπόμπολα άλλα άλλων διευθεντικών στελεχών της «Πήγασος».

Η οικονομική ζημιά που φέρεται ότι υπέστησαν συνολικά οι τρεις τράπεζες ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Την έρευνα για την υπόθεση διενήργησε η οικονομική εισαγγελία προκειμένου να διακριβωθεί εάν είχαν δοθεί εγγυήσεις καθώς και εάν εξυπηρετούνται τα δάνεια συνολικού ύψους 160 εκατομμυρίων ευρω που είχε λάβει το 2006 , το 2013 και το 2014 ο εκδοτικός όμιλος .

(Visited 1 times, 1 visits today)
By