Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Ισχυρές πιέσεις δέχεται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 3,79% στις 794,96 μονάδες

fosphotos.com, Menelaos Myrillas
fosphotos.com, Menelaos Myrillas

Ισχυρές πιέσεις δέχεται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, αποτυπώνοντας τη νευρικότητα των επενδυτών εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup, η οποία αναμένεται να δώσει κάποια σημάδια για την πρόοδο που έχει συνελεστεί αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους επίσημους πιστωτές της.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 3,79% στις 794,96 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 14 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 3,89% στις 235,22 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 6,86% στις 650,48 μονάδες.

Μετά τη χθεσινή εντυπωσιακή άνοδο, το Χ.Α. σήμερα διορθώνει τις υπερβολές που παρατηρήθηκαν, τηρώντας επιφυλακτική στάση για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup. Όπως γράφει η Deutsche Welle, η εκτίμηση από τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ότι υπάρχει κατ’ αρχήν διάθεση για συμβιβαστική λύση, η οποία όμως συνδέεται με συγκεκριμένες και κάποτε αυστηρές προϋποθέσεις.

Στο μεταξύ, αρνητικά επιδρά και η χθεσινή κίνηση των οίκων αξιολόγησης Fitch και Standard & Poor’s να θέσουν υπό παρακολούθηση με αρνητική προοπτική την αξιολόγηση των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών. Σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους επίσημους πιστωτές της διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι συνθήκες χρηματοδότησης και ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού κλάδου ενδεχομένως να επιδεινωθούν, αναφέρουν οι δύο οίκοι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By