Κυριακή, 16 Μαΐου, 2021

Ισχυρές «αναταράξεις» στη Bombardier

Ισχυρές πιέσεις δέχεται η μετοχή της καναδικής κατασκευάστριας αεροπλάνων και τρένων Bombardier, με τη μετοχή της να πραγματοποιεί βουτιά 30%, μετά την ανακοίνωσή της ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας των μεταφορών αναμένεται να την επηρεάσει και μάλιστα να της αποφέρει απρόσμενη πτώση στα έσοδά της.

Η μετοχή της εταιρείας καταγράφει το μεγαλύτερο πτωτικό ρεκόρ μετά από τον Ιανουάριο του 2015 όταν η μετοχή της βυθιζόνταν κατά 25,6%.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει έσοδα για το δ’ τρίμηνο ύψους περίπου 4,2 δισ. δολαρίων, χαμηλότερα σε σύγκριση με τα 4,3 δισ. δολάρια που είχε καταγράψει το αντίστοιχο διάστημα του 2018, και χαμηλότερα σε σχέση με την εκτίμηση της FactSet που τα τοποθετούσε στα 4,95 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα από τον τομέα μεταφορών αναμένεται να »αγγίξουν» τα περίπου 1,8 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από την εκτίμηση της FactSet που έκανε λόγο για 2,21 δισ. δολάρια.

Η Bombardier αναφέρει ότι ο τομέας μεταφορών της έχει επιβαρυνθεί με χρέωση 350 εκατ. δολαρίων που σχετίζεται με το project LoTrain του δικτύου Overground εξαιτίας, τις διαπραγματεύσεις με τους ελβετικούς ομοσπονδιακούς σιδηροδρόμους και τα αυξημένα κόστη για έργα στη Γερμανία.

Για το 2019, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τώρα αναμένει αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές 1,2 δισ. δολαρίων, σε σύγκριση με τη πρόβλεψη του Οκτωβρίου για θετικές ροές 500 εκατ. δολαρίων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By