Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Ισχυρή χιονοθύελλα πλήττει τις ΗΠΑ – «Λευκά» Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη

Ισχυρή χιονοθύελλα σαρώνει τις βορειοανατολικές ΗΠΑ, με προειδοποιήσεις για 14 πολιτείες που επηρεάζουν περισσότερους από 60 εκατομμύρια πολίτες.

Η χιονόπτωση στη Νέα Υόρκη έχει ήδη ξεκινήσει ενώ αναμένεται ότι κάποια σημεία της Πενσυλβάνια και του Μεγάλου Μήλου θα δουν μέχρι και χιόνι ύψους 60 εκατοστών.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) προειδοποίησε για «επικίνδυνες, αν όχι αδύνατες συνθήκες ταξιδιού και μεμονωμένες διακοπές ρεύματος» στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια καραμπόλα δεκάδων αυτοκίνητα στην κεντρική Πενσυλβανία, μεταδίδει το BBC.

Αξιωματούχοι λένε ότι δεν αναμένουν ότι η καταιγίδα θα διαταράξει τη διανομή εμβολίων Covid-19, η οποία ξεκίνησε στις ΗΠΑ τη Δευτέρα.

Ωστόσο, υπήρχαν αναφορές ότι ορισμένα κέντρα κορωνοϊού όπου γίνονται τεστ σε αρκετές πολιτείες έκλεισαν προσωρινά.

Στη Νέα Υόρκη, ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο προειδοποίησε ότι η καταιγίδα θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί στην πόλη εδώ και πολλά χρόνια και ζήτησε από τους κατοίκους «να πάρουν στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις».

Τα σχολεία σε ολόκληρη την πόλη έχουν ήδη περάσει σε τηλεκπαίδευση και τα πορθμεία στην πόλη έχουν σταματήσει να λειτουργούν ενώ εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί και οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες έχουν ανασταλεί στα βορειοανατολικά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By