Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Ήσυχος: «Θα μελετηθούν λεπτομερώς όλες οι συμβάσεις για τα εξοπλιστικά»

«Κρύβονται δισεκατομμύρια» σε αυτές τις υποθέσεις, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

kostas isixos

Λεπτομερές «ξεσκόνισμα» όλων των συμβάσεων για τα εξοπλιστικά και τις προμήθειες που έχει συνάψει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προανήγγειλε το πρωί της Τρίτης ο  Κώστας Ήσυχος.

Συγκεκριμένα, είπε πως «θέλουμε να ξαναδιαβάσουμε αναλυτικά τις ουρές όλων αυτών των συμβάσεων», καθώς σε αυτές τις υποθέσεις «κρύβονται δισεκατομμύρια».

Ο κ. Ήσυχος σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο κ. Ήσυχος ανέφερε ότι δόθηκε εντολή να καθηλωθούν στο έδαφος 11 καινούργια ελικόπτερα NH-90 που παρελήφθησαν πρόσφατα, γιατί παρουσίασαν μικροπροβλήματα.

«Είναι η υπόθεση των ελικοπτέρων των ΝΗ90 που παραλαμβάνουμε από το 2009 και μετά και τα οποία έχουν πολλά προβλήματα στην κατασκευή και έχουν δοθεί πάρα πολλά χρήματα για την αγορά αυτών των ελικοπτέρων», τόνισε και ειδικά για την υπόθεση των NH-90, είπε πως θα αρχίσουν άμεσα διαπραγματεύσεις με την κατασκευάστρια εταιρεία, γιατί απομένει να παραλάβουμε ακόμα εννέα σκάφη. «Ήδη έχουμε πληρώσει 590 εκατομμύρια και απομένουν να καταβάλουμε αλλά 110», συμπλήρωσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By