Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Ήσυχος: Θα ξανασυζητηθεί το θέμα των αεροσκαφών»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η συμφωνία για τα αεροσκάφη κόστους 500 εκατ. δολαρίων να «παγώσει»

isixos

Σε πλήρη ανατροπή της μέχρι σήμερα στάσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας όσον αφορά την απόφαση της κυβέρνησης να καταβάλλει 500 εκατ.δολάρια για να «εκσυγχρονίσει» αεροσκάφη-σαπάκια 50 ετών προχώρησε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος.

Με δηλώσεις του ο κ. Ήσυχος άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο η συμφωνία να «παγώσει» επικαλούμενος τώρα την ανάγκη «να σταθμιστούν οι οικονομικές συγκυρίες της στιγμής, αν πρέπει, δηλαδή, να υλοποιηθεί ή να εξυπηρετηθούν άλλες ανάγκες».

«Το αν θα παγώσει, είναι κάτι που θα συζητήσουμε στο επόμενο ΚΥΣΕΑ ή το επόμενο υπουργός» είπε ο κ. Ήσυχος μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA. Υπονόησε, επίσης, ότι ο ίδιος έχει εκφράσει ενστάσεις για την ανάγκη υλοποίησης αυτής της συμφωνίας για τα P-3Β Orion αναφέροντας ότι «δεν θα μπω στην ουσία αν τα αεροπλάνα αυτά είναι τα καλύτερα ή τα χειρότερα, εγώ ως αναπληρωτής έχω θέσει τους προβληματισμούς μου σε αυτά τα ζητήματα» ενώ όταν πιέστηκε παραπάνω για το αν η φράση αυτή υποκρύπτει διαφωνία είπε «δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω».

Υποστήριξε, επίσης, ότι μένει να αποφασιστεί αν πρέπει να καταβληθεί προκαταβολή την οποία υπολόγισε σε 75 εκατ. δολάρια ενώ πρόσθεσε ότι ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου «προχωρούμε σε όλες τις αναγκαίες προμήθειες που αφορούν τη συντήρηση των οπλικών συστημάτων και τίποτα άλλο».

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Ήσυχος εκφράζει δημόσια ενστάσεις για την υπόθεση αυτή καθώς στις 5 Μαΐου με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ είχε πει ότι πρέπει να επανεξεταστεί ο δημοσιονομικός αντίκτυπος της απόφασης για αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας που αναμένεται να κοστίσει στους φορολογούμενους 500 εκατ.δολάρια, άποψη που ωστόσο ανακάλεσε με ακραίο τρόπο λίγες ώρες αργότερα προχωρώντας σε παραλήρημα ενάντια στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ σε μια «κωλοτούμπα» ενδεικτική των πιέσεων που ασκούνται για το συγκεκριμένο θέμα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By