Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Iskra: Δεκατέσσερα θανάσιμα πλήγματα από το «μνημόνιο-έκτρωμα»

Η ιστοσελίδα της Αριστερή Πλατφόρμας αποδομεί πλήρως την συμφωνία της κυβέρνησης

stratoulis

Επίθεση στην συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές κάνει ακόμη μια φορά ο ιστότοπος iskra.ge αυτή τη φορά με μια ανάλυση του Δημήτρη Στρατούλη για τα «14 νέα θανάσιμα πλήγματα σε κοινωνική ασφάλιση και συντάξεις» και μια ανάρτηση για το «Μνημόνιο-έκτρωμα».

Στο κείμενό του με 14 σημεία κριτικής κατά των αλλαγών που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο ο κ. Στρατούλης κάνει λόγο για «νέες μνημονιακές δεσμεύσεις που απέχουν έτη φωτός από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, από τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης ακόμα κι από αυτές τις θέσεις της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για μεγαλύτερη επιβάρυνση των εργοδοτών και όχι των ασφαλισμένων».

«Στο απόσπασμα η Ελλάδα και ο λαός μας!» είναι ο τίτλος της δεύτερης ανάρτησης το πρωί της Τετάρτης στην οποία γίνεται λόγος για «αντιλαϊκές ανατροπές σε όλους τους τομείς ειδικότερα σε φορολογίθα, συντάξεις, ιδιωτικοποιήσεις, αγρότες, επαγγελματίες».

Στο δεύτερο κείμενο, το οποίο περιλαμβάνει και μια συνοπτική παρουσίαση των όσων προβλέπονται στο τρίτο Μνημόνιο, ασκείται δριμεία κριτική και στη διαδικασία ψήφισης που ακολουθεί η κυβέρνηση με χαρακτηρισμούς όπως «απαράδεκτη διαδικασία προκειμένου οι βουλευτές να μην μπορέσουν ούτε καν να διαβάσουν το μνημόνιο και να μην γίνει η παραμικρή ουσιαστική συζήτηση σε επίπεδο Κοινοβουλίου για τις δυσμενείς συνέπειες που θα επιφέρει στη ζωή του λαού η νέα μνημονιακή συμφωνία με τους «εταίρους»».

By