Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ισλαμικό Κράτος: Μειώνεται ο «μισθός» των μαχητών του

Τι αποκαλύπτει το έγγραφο που διέρρευσε από το «υπουργείο Οικονομικών» του Ισλαμικού Κράτους

tzixantistes_10

Μείωση μισθού θα υποστούν οι μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως αποκαλύπτει έγγραφο που διέρρευσε από το «υπουργείο Οικονομικών» του Ισλαμικού Κράτους, αποφασίστηκε «μαχαίρι» στις αποδοχές των τρομοκρατών κατά 50%.

Όπως γράφει σχετικό δημοσίευμα, οι επικεφαλής του ΙΚ δεν αναφέρουν στο έγγραφο τους λόγους για τους οποίους έδωσαν την παραπάνω εντολή, αλλά περιορίζονται στην αναφορά «έκτακτες συνθήκες».

Πιθανολογείται, λοιπόν, πως οι αεροπορικές επιδρομές της διεθνούς συμμαχίας σε Συρία και Ιράκ που έχουν «χτυπήσει» μεταξύ άλλων εγκαταστάσεις πετρελαίου από όπου αποκομίζουν δεκάδες εκατομμυρίων μηνιαίως, έχουν προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στην οικονομία της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Προ ημερών, μάλιστα, μία ακόμα επιδρομή έπληξε και κατέστρεψε ολοσχερώς «τράπεζα» του Ισλαμικού Κράτους, στην οποία βρίσκονταν κατατεθειμένα μετρητά από τα έσοδα του παράνομου εμπορίου πετρελαίου.

Σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά προβλήματά τους, οι τζιχαντιστές εξέδωσαν φετβά σύμφωνα με την οποία μπορούν να φορολογήσουν επιπλέον τους πολίτες περιοχών που βρίσκονται υπό κατοχή του Ισλαμικού Κράτους.

By