Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Ισλαμιστές «βλέπουν» πίσω από την δολοφονία Νεμστόφ ρώσοι αξιωματούχοι

Προβοκάτσια κατά του προέδρου Πούτιν υποστηρίζουν άλλοι κύκλοι

nemtsof

Εμπλεκόμενοι στην έρευνα της απεχθούς δολοφονίας του Ρώσου πολιτικού Μπόρις Νεμτόσφ, ενός εκ των πλέον δυναμικών αντιπάλων του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, βλέπουν ισλαμιστές πίσω από το χτύπημα.

Ως άλλα πιθανά κίνητρα, που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ερευνούν οι αρχές είναι η προβοκάτσια με σκοπό την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας, η διαμάχη με την Ουκρανία, αλλά και προσωπικοί λόγοι. Την έρευνα, σημειώνεται, έχει αναλάβει η Επιτροπή Ερευνών, που υπάγεται κατευθείαν στον ρώσο πρόεδρο.

26

Ο Μπόρις Νέμτσοφ πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στην πλάτη από οπλισμένο άντρα που επέβαινε σε ένα λευκό όχημα, το οποίο διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος χωρίς να αναπτύξει ταχύτητα ώστε να μην κινήσει υποψίες. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε μικρή απόσταση από το Κρεμλίνο και μερικές δεκάδες μέτρα από τον Άγιο Βασίλειο, στην Κόκκινη Πλατεία στο κέντρο της Μόσχας, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, την Παρασκευή.

Ο 55χρονος άντρας περπατούσε μαζί με μια Ουκρανή, με την οποία μόλις είχαν δειπνήσει σε εστιατόριο στην Κόκκινη Πλατεία. Η γυναίκα δεν τραυματίστηκε.

Στην δήλωση της Επιτροπής Έρευνας αναφέρεται πως «το θύμα μπορεί να θυσιάστηκε από εκείνους που δεν ξέρουν πώς αλλιώς να πετύχουν τους σκοπούς τους», σε πλήρη αντιστοιχία με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ρώσου προέδρου που αποκάλεσε τη δολοφονία «προβοκάτσια».

nemtsof

(Visited 1 times, 1 visits today)
By