Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Ισπανία: Τέσσερις συλλήψεις πιθανών ισλαμιστών τρομοκρατών

Οι συλληφθέντες είναι δύο ζεύγη αδελφών, Ισπανοί πολίτες με προέλευση από το Μαρόκο

tzixantistes_5

Τέσσερις άνδρες, που πιστεύεται πως ανήκουν σε τρομοκρατικό πυρήνα που έχει «πολλές ομοιότητες» με τους ισλαμιστές που αιματοκύλισαν το περιοδικό Charlie Hebdo στο Παρίσι, συνέλαβε η ισπανική Αστυνομία, όπως ανακοίνωσε ο ισπανός υπουργός Εσωτερικών, Χόρχε Φερνάντεζ Ντίαζ.

Κατά τις ισπανικές Αρχές, οι τέσσερις ύποπτοι είχαν σοβαρή πρόθεση να πραγματοποιήσουν κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα – πιθανώς βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας – ήταν «πολύ ριζοσπαστικοποιημένοι» και είχαν λάβει σωματική και ψυχολογική εκπαίδευση.

Οι συλληφθέντες είναι δύο ζεύγη αδελφών, Ισπανοί πολίτες με προέλευση από το Μαρόκο. Συνελήφθησαν στην περιοχή της Κουέτα, έναν από τους δυο ισπανικούς θύλακες στη βόρεια Αφρική, που βρίσκεται απέναντι από το Γιβραλτάρ.

Η Ευρώπη βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, μεταξύ 7 και 9 Ιανουαρίου, που κατέληξαν στο θάνατο 16 αμάχων και μιας αστυνομικού.

Στον απόηχο των μακελειών στο Παρίσι, οι γαλλικές, βελγικές και γερμανικές Αρχές έχουν προχωρήσει σε σειρά συλλήψεων, ερευνώντας πιθανούς ισλαμιστικούς πυρήνες που αντλούν ιδεολογική έμπνευση από το Ισλαμικό Κράτος στη Μέση Ανατολή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By