Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Ισραήλ: Οδηγείται επίσημα σε δίκη ο Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ υπέβαλε επίσημα το κατηγορητήριο εναντίον του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για τρεις υποθέσεις δωροδοκίας, καθώς ο τελευταίος απέσυρε το αίτημα χορήγησης ασυλίας κατά της δίωξής του.

Το κατηγορητήριο υποβλήθηκε στο περιφερειακό δικαστήριο της Ιερουσαλήμ την Τρίτη, ανοίγοντας, έτσι,το δρόμο για τη δίκη του Νετανιάχου, ανέφερε η τοπική εφημερίδα Haaretz.

Η συγκεκριμένη εισαγγελική κίνηση έγινε δυνατή μετά την διακοπή, από πλευράς Νετανιάχου, διεκδικήσης βουλευτικής ασυλίας από τη δίωξη.

Θεωρητικά, το κοινοβούλιο του Ισραήλ έπρεπε να συγκληθεί την Τρίτη και να ψηφίσει τη σύσταση επιτροπής για να συζητήσει το αίτημα του Νετανιάχου.

Από την πλευρά του, ο Νετανιάχου, ο οποίος αρνείται όλους τους ισχυρισμούς περί διαφθοράς, ισχυρίστηκε ότι το αποτέλεσμα της επερχόμενης ψηφοφορίας για την πιθανή ασυλία του «προδικάστηκε χωρίς την κατάλληλη συζήτηση».

Η δίκη του Νετανιάχου αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου, ωστόσο οι δικηγόροι του θα επιδιώξουν να εξασφαλίσουν αναβολή, ώστε να επιβεβαιωθεί πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν θα βρεθεί στο δικαστήριο πριν από τις εκλογές του Μαρτίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By