Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Ισραήλ σε Λίβανο – Συρία: Μην επιτρέψετε επιθέσεις από το έδαφός σας

«Θα πληρώσουν το τίμημα για όποιο πλήγμα υποστεί η ισραηλινή εθνική κυριαρχία»

israel-stratiwtes

Το Ισραήλ προειδοποίησε τον Λίβανο και τη Συρία να μην επιτρέψουν επιθέσεις από το έδαφός τους με στόχο το ισραηλινό έδαφος, επιδιώκοντας έτσι να αποφύγει πιθανά αντίποινα για την πρόσφατη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Συρία, στην οποία σκοτώθηκαν Ιρανός στρατηγός και στελέχη της σιιτικής λιβανικής οργάνωσης, Χεζμπολάχ.

«Το Ισράηλ θα θεωρήσει υπεύθυνες τις κυβερνήσεις, τα καθεστώτα και τις οργανώσεις, πέραν των βόρειων συνόρων του, για οτιδήποτε προέλθει από τα εδάφη τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Μοσέ Γιααλόν.

«Θα πληρώσουν το τίμημα για όποιο πλήγμα υποστεί η ισραηλινή εθνική κυριαρχία, οι πολίτες και οι στρατιώτες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι φόβοι για αντίποινα από την Χεζμπολάχ του Λιβάνου και από άλλες οργανώσεις ενισχύθηκαν έπειτα από την επίθεση της Κυριακής, οδηγώντας το Ισραήλ σε μετακίνηση στρατευμάτων και εξοπλισμού προς τα βόρεια σύνορά του με τον Λίβανο και τη Συρία.

Την Κυριακή, ανώτατος Ιρανός αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ο στρατηγός Μοχαμάντ Αλαχνταντί των Φρουρών της Επανάστασης, σκοτώθηκε μαζί με πέντε μαχητές της Χεζμπολάχ σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ στο έδαφος της Συρίας.

Οι πέντε μαχητές της Χεζμπολάχ, περιλαμβανομένου του γιου πρώην στρατιωτικού ηγέτη της οργάνωσης, που είχε δολοφονηθεί το 2008, σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επιδρομή στη Συρία κοντά στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν.

By