Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Ιταλία: Εντοπίστηκαν 8 ζωντανοί στο ξενοδοχείο που θάφτηκε από τη χιονοστιβάδα

Υπάρχουν ζωντανοί μέσα στο ξενοδοχείο που θάφτηκε κάτω από μια χιονοστιβάδα στο βουνό Γκραν Σέσσο της Ιταλίας, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η εφημερίδα La Repubblica αναφέρει πως εντοπίστηκαν ζωντανοί οκτώ άνθρωποι σε έναν χώρο του Ριγκοπιάνο, με τους διασώστες να δίνουν μάχη για να τους απεγκλωβίσουν. Στο σημείο
καταφθάνουν ενισχύσεις από την Πεσκάρα, με ελικόπτερα που φέρουν ειδικό εξοπλισμό και γιατρούς.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης οι οκτώ αυτοί άνθρωποι βρίσκονται σε σοφίτα του κτιρίου και έχουν προφορική επαφή με τους διασώστες, οι οποίοι εδώ και μία ώρα μιλούν μαζί τους.

«Έχουμε μιλήσει πολλές φορές μαζί τους», είπε ο επικεφαλής στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων. Βρίσκονται σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν εδώ και τουλάχιστον 43 ώρες, από τις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα) της Τετάρτης, όταν το ξενοδοχείο καλύφθηκε από το χιόνι!

Σύμφωνα με ανταποκριτή ιταλικού δικτύου ανάμεσα στους επιζώντες βρίσκονται και δύο παιδιά.

Όπως αναφέρει η Corriere della Sera οι επιζώντες θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο της Πεσκάρα όπου ήδη το προσωπικό είναι έτοιμο να τους υποδεχθεί και να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες ακόμα και αν δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας τους.

Την ίδια στιγμή, ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι ήδη μία γυναίκα έχει μεταφερθεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Πεσκάρα, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού των υπόλοιπων επιζώντων.

Κατάφεραν να παραμείνουν ζωντανοί διότι έμειναν κάτω από μια σοφίτα, στο χώρο της κουζίνας όπου υπήρχε αρκετό οξυγόνο για να αναπνέουν.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες οι εγκλωβισμένοι είχαν ανάψει φωτιά κι οι διασώστες είδαν τον καπνό και τους εντόπισαν.

Οι διασώστες κατάφεραν επίσης να ανασύρουν ζωντανά και τα δύο σκυλιά του ξενοδοχείου, ονόματι «Λύκος» και «Σύννεφο».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By