Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Ιταλία: To 26% των νέων ηλικίας έως 29 ετών δεν εργάζεται

Συγκριτικά η Ελλάδα βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση.

neoi ergasia apasxolisi

«To 26% των Ιταλών νέων έως 29 ετών δεν εργάζεται και δεν σπουδάζει», σύμφωνα με έρευνα του Ανώτατου Ινστιτούτου Στατιστικής της χώρας, Istat.

«Το ποσοστό αυτό είναι το τριπλάσιο της Γερμανίας και μόνον η Ελλάδα βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση», προσθέτει η έρευνα. Πρόκειται, συνολικά, για 2,5 εκατομμύρια νέους. Παράλληλα, το 23,4% των ιταλικών οικογενειών βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Ουσιαστικά, 14,6 εκατομμύρια Ιταλοί βρίσκονται κοντά η κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο ιταλικός Τύπος υπογραμμίζει ότι τα στοιχεία του Ινστιτούτου, επιβεβαιώνουν, ουσιαστικά, τον συναγερμό που σήμανε πρόσφατα έρευνα της καθολικής εθελοντικής οργάνωσης Caritas. Σε ό,τι αφορά την απασχόληση, τα στοιχεία του Istat δείχνουν ότι, στο φάσμα ηλικίας από 20 μέχρι 64 ετών, εργάζονται λιγότεροι από έξι στους δέκα Ιταλούς (ποσοστό 59,8%). Από το 2000 μέχρι το 2013, τέλος, το κατά κεφαλήν ιταλικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν μειώθηκε κατά 6,6%, ενώ η φορολογική πίεση, το 2013, άγγιξε το 43,3% του παραγόμενου εθνικού πλούτου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By