Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

«Ήταν πολύ εύκολο να μπω στο κτήριο της ΕΚΤ» δηλώνει η ακτιβίστρια των FEMEN

«Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι ο Μάριο Ντράγκι ως πρόεδρος της ΕΚΤ δεν υπηρετεί τις κοινωνίες, αλλά επιβάλλει κανόνες σε αυτές – χωρίς να έχει ποτέ εκλεγεί»

draghi - femen5

«Ήταν πολύ εύκολο να μπω στο κτήριο της ΕΚΤ» δήλωσε η Τζοζεφίν Γουίτ, η ακτιβίστρια που διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι και τον αναστάτωσε εφορμώντας στο τραπέζι του και πετώντας του κονφετί.

«Μπήκα (στην αίθουσα) όπως κάθε άλλος –υπάρχει αυτό το πράγμα που υπάρχει στα αεροδρόμια (σ.σ ανιχνευτής μετάλλων), αλλά δεν κουβαλούσε όπλα αλλά μόνο κονφετί στην τσάντα μου δήλωσε στο Bloomberg. Εγγράφηκα για πρόσβαση στη συνέντευξη από πριν, και απλώς έλεγξαν το όνομα και μπήκα μέσα. Ήταν πολύ εύκολο» σημείωσε.

Δήλωσε δε, ότι χρησιμοποίησε το όνομα ενός Μέσου Μαζικού Ενημέρωσης (σ.σ δεν έγινε γνωστό) για να καταχωριστεί στους καταλόγους, μέσο στο οποίο δεν εργάζεται. Αυτό το στοιχείο επαλήθευσε και η ίδια η Ευρωτράπεζα.

«Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι ο Μάριο Ντράγκι ως πρόεδρος της ΕΚΤ δεν υπηρετεί τις κοινωνίες, αλλά επιβάλλει κανόνες σε αυτές – χωρίς να έχει ποτέ εκλεγεί» πρόσθεσε η 21χρονη.

«Αυτή η συνέντευξη, είναι αυτό το μικρό, μικρό κομμάτι δημοκρατίας που μας έδωσε η ΕΚΤ. Χρησιμοποίησα την ευκαιρία να εκφράσω την αντίθεσή μου» σημείωσε η ακτιβίστρια.

Η Γουίτ δήλωσε ότι όντως ανήκε στην ακτιβιστική οργάνωση Femen, αλλά στην προκειμένη περίπτωση έδρασε μόνη της. Η κοπέλα είπε ότι κρατήθηκε από τη γερμανική αστυνομία για περίπου δυόμισι ώρες υπό αστυνομική φρούρηση πριν αφεθεί ελεύθερη, και δεν γνωρίζει αν η Κεντρική Τράπεζα θα καταθέσει μήνυση εναντίον της για την πράξη της.

«Φυσικά έχω μια μικρή λίστα στο κεφάλι μου για τις προσωπικότητες που πιστεύω ότι αξίζουν μια επίθεση και να μην αφεθούν σε ησυχία. Ο Ντράγκι σίγουρα ήταν σε αυτή τη λίστα. Έχω διαδηλώσει στο παρελθόν. Και είμαι βέβαιη ότι θα συνεχίσω» επισήμανε.

By