Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

Ηττα του Πρωθυπουργού θα σημαίνει παραμονή Σκουρλέτη στο υπ. Ενέργειας

Η μυστική συνάντηση Τσίπρα-Σκουρλέτη

Η συνάντηση που είχε αιφνιδιαστικά με τον υπουργό Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη το απόγευμα της Τρίτης στο Μαξίμου, άνοιξε την βεντάλια του ανασχηματισμού. Δεν είναι γνωστό το τι συζητήθηκε ούτε αν ο Π. Σκουρλέτης θα παραμείνει – όπως ο ίδιος έχει διαμηνύσει ότι επιθυμεί – στο υπ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Ωστόσο, παραμονή του Π. Σκουρλέτη στο υπ. Ενέργειας θα σηματοδοτεί ήττα του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είδε τον υπουργό του να του διαμηνύει δημοσίως «ή το Ενέργειας ή τίποτα» και να απορρίπτει την πρότασή του για να αναλάβει γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές του Μαξίμου πάντως, μιλούν για προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο ανδρών. Μετά τον ορυμαγδό επεισοδίων που είχαν επισυμβεί στις μεταξύ τους σχέσεις ο Αλέξης Τσίπρας έκρινε ότι πρέπει να υπάρξει προσπάθεια εκτόνωσης και να αποσαφηνιστούν παρεξηγήσεις. Πηγές από το πρωθυπουργικό περιβάλλον δεν δίνουν λεπτομέρειες, ωστόσο τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να υπάρξει επιχείρηση αποκλιμάκωσης της έντασης.

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Περιβάλλοντος, έρχεται μετά την έντονη αντιπαράθεση που πυροδοτήθηκε από φήμες για εξοβελισμό του από την κυβέρνηση με αφορμή την στάση του στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΣΦΑ, από την άρνηση Σκουρλέτη να αναλάβει την θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύοντας «ή το υπουργείο Ενέργειας ή απλός βουλευτής» και το «κόψιμό του» από την πρωθυπουργική λίστα για τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By