Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ivoire Patisserie: Το πρώτο gourmet ζαχαροπλαστείο

Μια καινούργια πρόταση με την υπογραφή του chef patissier Διονύση Αλέρτα και του συνεργάτη του Μανώλη Πετρόπουλου

alertasA

Ο chef Διονύσης Αλέρτας είναι ένας άνθρωπος που αγαπά την τέχνη του, είναι γεμάτος φαντασία και δημιουργία, κάτι που αποτυπώνεται πλήρως στα «γλυκά του πειράματα».

Στα 19 του χρόνια ξεκίνησε τις σπουδές του στη διαιτολογία και λίγο αργότερα στη μαγειρική, έχοντας στο μυαλό του ότι αργότερα θα μπορούσε να τα συνδυάσει και τα δύο μαζί. Παράλληλα, για να μπορεί να πληρώνει τη σχολή του δούλευε σε ένα ζαχαροπλαστείο, κάτι που, όπως αποδείχθηκε, θα του άλλαζε καθοριστικά τα επαγγελματικά του σχέδια.

Τελικά, η ζαχαροπλαστική τον κέρδισε. Αφού τελείωσε τις σπουδές του, εργάστηκε σε μεγάλα ζαχαροπλαστεία και στο εστιατόριο «Σπονδή» που ήταν σταθμός για την καριέρα του. Εκεί δούλεψε με τον chef  Ζιλ Μαρσάλ, ο οποίος είναι και το πρότυπο του.

Τα τελευταία 10 χρόνια ο Διονύσης παρακολουθεί ανελλιπώς σεμινάρια ζαχαροπλαστικής στη Γαλλία στη σοκολάτα Varlhona που την θεωρεί ένα από τα καλύτερα συστατικά για τα γλυκά του.  «Άλλωστε, από εκεί ξεκινούν όλα...» σύμφωνα με τον ίδιο.

 

alertasB

Ivoire Patisserie

Πριν 1,5 χρόνο γνωρίστηκε με τον κ. Μανώλη Πετρόπουλο τον πιο στενό του συνεργάτη πλέον, και γεννήθηκε η ιδέα για το Ivoire.

Η κεντρική ιδέα του ζαχαροπλαστείου αφορά στην δημιουργία διαφορετικών γλυκών κάθε μέρα από τα συνηθισμένα και από τις κλασσικές συνταγές,  καινούργιες προτάσεις και γεύσεις, με χαρακτήρα και λεπτομέρεια.   Γλυκά a la minute όπως ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά  στο thepaper.

Μία χαρακτηριστική γωνιά στο μαγαζί είναι η «The Chef In Me». Εκεί οι πελάτες του μαγαζιού θα μπορούν να βρουν καλές πρώτες ύλες για τα γλυκά που θέλουν να δημιουργήσουν σπίτι με κάποιες συμβουλές από τον chef και ίσως κάποιες δικές του συνταγές.

Χαρακτηριστικά του μαγαζιού οι γαλλικές τρούφες, τα κρουασάν, τα μπριος και τα macaron, η  χειροποίητη πραλίνα και το παγωτό. Καθαρές γεύσεις παγωτού (σοκολάτα-βανίλια-φυστίκι) και σορμπέ φρούτων με 50% φρούτο.

Σε λίγο καιρό ο πελάτης θα μπορεί να επιλέγει το αγαπημένο του γλυκό και να το βλέπει να δημιουργείται μπροστά του, μαθαίνοντας όλα τα μυστικά του chef. «Θέλω ο κόσμος να μαθαίνει τις τεχνικές και τα μυστικά της δουλειάς μου» σημειώνει με έμφαση στο thepaper.

Τις γλυκιές δημιουργίες του Διονύση Αλέρτα μπορείτε να τις βρείτε επίσης  στα εστιατόρια Gaspar και Baltazar, στα οποία επιμελείται το μενού των γλυκών και την δημιουργία τους.

Η Ivoire Patisserie ανοίγει τις «γλυκές» πόρτες της (στο Χαλάνδρι Παπανικολή 56-58)  απόψε στις 8.00 το βράδυ μ΄ένα κοκτέιλ πάρτυ και υπόσχεται ονειρικές  γεύσεις με την υπογραφή του Διονύση Αλέρτα.

 

[video_embed][/video_embed]

 

Φωτορεπορτάζ από το Ivoire 

[custom_gallery id=»89225″ layout=»masonry»]

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By