Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

JP Morgan: Αναλήψεις 3 δισ. ευρώ μέσα σε μια εβδομάδα από τις ελληνικές τράπεζες

Σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις της JP Morgan, οι συνολικές εκροές φέτος φτάνουν περίπου τα 25 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει πάνω από 3 δισ. ευρώ εβδομαδιαίως

ATM

Σε περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι εκροές καταθέσεων (αναλήψεις)  από τις ελληνικές τράπεζες την περασμένη εβδομάδα σε  σύμφωνα με εκτιμήσεις της JP Morgan, πριν από τη συμφωνία στο Εurogroup της περασμένης  Παρασκευής.

Η αύξηση κατά 50% των εκροών – από 2 δισ. ευρώ που ήταν την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα – σήμαινε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα έμεναν χωρίς επαρκή αποθέματα για την έκδοση νέων δανείων μέσα σε οκτώ εβδομάδες, αντί για 14, όπως ήταν η αρχική εκτίμηση.

Η JP Morgan βασίζει τις εκτιμήσεις της υπολογίζοντας ότι από τα 108 δισ. ευρώ που είναι διαθέσιμα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδας, οι ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τα 85 και, κατά συνέπεια, τους απομένουν περίπου 23 δισ. ευρώ.

Οι εκροές αυξήθηκαν προς τα τέλη της περασμένης εβδομάδας και, σύμφωνα με τρεις τραπεζικές πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters, έφτασαν το 1 δισ. ευρώ την Τετάρτη και την Πέμπτη και άλλο 1 δισ. ευρώ μόνο την Παρασκευή.

Σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις της JP Morgan, οι συνολικές εκροές φέτος φτάνουν περίπου τα 25 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει πάνω από 3 δισ. ευρώ εβδομαδιαίως.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By