Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

JPMorgan Chase: «Άλμα» στα κέρδη τριμήνου

Σημαντικό «άλμα» στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου κατέγραψε η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα, καθώς επωφελήθηκε από τον σημαντικό αριθμό των συμφωνιών και αποδέσμευσε περισσότερα αποθεματικά που είχε διατηρήσει από πέρυσι προκειμένου να αντιμετωπίσει πιθανές αθετήσεις πληρωμών.

Τα καθαρά έσοδα της τράπεζας αυξήθηκαν στα 11,9 δισεκατομμύρια δολάρια ή 3,78 δολάρια ανά μετοχή, το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, από 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,38 δολάρια ανά μετοχή, το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Οι αναλυτές -κατά μέσο όρο- ανέμεναν κέρδη 3,21 $ ανά μετοχή, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Σημαντικό ρόλο στην κερδοφορία έπαιξε το γεγονός ότι τα μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα διατήρησαν πέρυσι αποθεματικά πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία και απελευθέρωσαν φέτος με δεδομένο ότι οι δανειολήπτες ήταν περισσότερο συνεπείς στις τραπεζικές τους υποχρεώσεις απ΄όσο αναμενόταν.

Αυτό συνέβη και στην JPMorgan, τη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα με βάση τα περιουσιακά στοιχεία. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι επωφελήθηκε κατά 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την αποδέσμευση των αποθεματικών ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Tα καθαρά έσοδα από τόκους έπεσαν 8% στα 12,9 δισ. δολάρια, κάτω από τις εκτιμήσεις για 13 δισ. δολάρια.

Με πληροφορίες από Reuters, CNBC

(Visited 1 times, 1 visits today)
By