Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Jumbo: Αυξάνει την τιμή – στόχο στα €17,10 η Eurobank Equities

Το σταθερό ιστορικό δημιουργίας ταμειακών ροών και οι ισχυρές βάσεις του ομίλου Jumbo αντισταθμίζουν του κινδύνους που απορρέουν από τις μακροπρόθεσμες ανησυχίες για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Τα παραπάνω αναφέρει έκθεση της Eurobank Equities για την Jumbo, η οποία σημειώνει ότι η απόλυτη αποτίμηση είναι βέβαια αρκετά ελκυστική, καθώς ο όμιλος διαπραγματεύεται με μόλις 7.5x EV/EBITDA στο δωδεκάμηνο, αλλά από ιστορική σκοπιά σε ευθυγράμμιση με τον 10ετή μέσο όρο.

Η Eurobank Equities ανεβάζει την τιμή στόχο για την Jumbo στα 17,10 ευρώ από τα 16.10 ευρώ που ήταν προηγουμένως και δίνει σύσταση «hold».

Βραχυπρόθεσμα, τα αποτελέσματα της Jumbo δεν επηρεάστηκαν σημαντικά από τα lockdown που κράτησαν κλειστά τα φυσικά καταστήματα (πωλήσεις -18%, EBIT -24% το 2020), ενώ τα έσοδα «άντεξαν» κατά τους πρώτους μήνες του 2021 (τα έσοδα του πρώτου τριμήνου μειώθηκαν μόλις -11%).

Όπως αναφέρει χρηματιστηριακή, περιμένει αύξηση 16% στα ΕBIT το 2022, με τα ΕΒΙΤ για το σύνολο του 2022 να προβλέπονται αυξημένα κατά 3% σε σχέση με τα προ- πανδημίας επίπεδα.

Ο πληθωρισμός κόστους φαίνεται διαχειρίσιμος φέτος, δεδομένων των μειωμένων επιτοκίων, αλλά οι πιέσεις φαίνεται να εντείνονται το 2022.

Μακροπρόθεσμα, η Jumbo είχε ποιοτικά κέρδη με ισχυρό ιστορικό εκτέλεσης, έχοντας ετήσιο μέσο ρυθμό αύξησης EBIT c10% CAGR τα προηγούμενα 14 χρόνια (προ-πανδημίας) μέσω τόσο της οργανικής ανάπτυξης όσο και της μέσης ετήσιας ανάπτυξης καταστημάτων c6%.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By