Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

«Kαμπάνες» σε Βγενόπουλο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου

Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Δήμητρα Καλογήρου, απέρριψε τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν σύμφωνα με τις οποίες  η επιβολή προστίμων έγινε για τη δημιουργία εντυπώσεων

bgenopoulos_760074620

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου επέβαλε διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ. Το μεγαλύτερο πρόστιμο επιβλήθηκε στον μη εκτελεστικό πρόεδρο της Λαϊκής, Ανδρέα Βγενόπουλο, και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Ευθύμιο Μπουλούτα, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν από 705.000 ευρώ ο καθένας. Από 430.000 ευρώ καλούνται να πληρώσουν, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων της τράπεζας, Χρίστος Στυλιανίδης και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Παναγιώτης Κουννή.

Για την Τράπεζα Κύπρου, επιβλήθηκε πρόστιμο 530.000 ευρώ στον Θεόδωρο Αριστοδήμου, μη εκτελεστικό πρόεδρο και 530.000 ευρώ στον Ανδρέα Ηλιάδη, εκτελεστικό διοικητικό σύμβουλο. Επίσης, πρόστιμο 330.000 ευρώ επιβλήθηκε στα τέως στελέχη της τράπεζας, Γιάννη Κυπρή και Γιάννη Πεχλιβανίδη.Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ευρώ στην πρώην Λαϊκή και 950.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Δήμητρα Καλογήρου, απέρριψε τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν σύμφωνα με τις οποίες  η επιβολή προστίμων έγινε για τη δημιουργία εντυπώσεων. Μιλώντας στο ΡΙΚ η κ. Καλογήρου ανέφερε ότι η Επιτροπή είχε εγκρίνει το ενημερωτικό δελτίο που είχε υποβληθεί και διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η Επιτροπή δεν είχε αρμοδιότητα να εποπτεύσει προληπτικά κατά πόσον περιλαμβάνονταν όλες οι ενδεδειγμένες προειδοποιήσεις για τους κινδύνους.

Επίσης, πρόσθεσε ότι η πληροφόρηση, που πρέπει να περιέχεται στο ενημερωτικό δελτίο, βαραίνει την ίδια την εταιρεία. Η κυρία Καλογήρου δήλωσε ότι εκ των υστέρων και έπειτα από έρευνα διαφάνηκε πως υπήρχαν παραβιάσεις της νομοθεσίας με αποτέλεσμα να ληφθούν  τα δέοντα μέτρα.

Εν τω μεταξύ  το οριστικό τέλος της Λαϊκής Τράπεζας σηματοδοτεί η έναρξη σήμερα της διαδικασίας μεταφοράς των λογαριασμών των πελατών της στα ηλεκτρονικά συστήματα της Τράπεζας Κύπρου. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 9 Ιουνίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By