Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Kωνσταντινόπουλος: Μπορούσε να έχει γίνει δημοψήφισμα πριν την υπογραφή του πρώτου μνημονίου

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές για τη αρνητική στάση της ΔΗΜΑΡ στο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη για την Κεντροαριστερά 

Konstantinopoulos2

«Ό,τι έπρεπε να γίνει επί κυβέρνησης Παπανδρέου, έπρεπε να γίνει πριν το πρώτο μνημόνιο» τόνισε σε συνέντευξη του στο vima fm ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Μπορούσε να έχει γίνει π.χ. δημοψήφισμα πριν την υπογραφή του πρώτου μνημονίου» υποστήριξε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός «Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε πολύ μεγάλες ευθύνες που δεν αναλογούσαν ούτε στον ίδιο ούτε στο ΠΑΣΟΚ».

Για να προσθέσει ότι «πήραμε ευθύνες, αλλά νομίζω ότι βρισκόμαστε τώρα σε έναν πολύ καλό δρόμο, με πολλές θυσίες και αυτό που πρέπει να δούμε αυτή τη στιγμή, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι πώς θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε και να πάμε στην ανάπτυξη και να αντιμετωπιστεί η ανεργία»

Για τις ευρωεκλογές 

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε και στις διαβουλεύσεις του ΠΑΣΟΚ με τους «58» για το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών.  «Υπάρχει μια οργανωτική επιτροπή που και χθες, στη συνάντηση μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και των 58, πήγε πολύ καλά και σήμερα υπάρχει μια συνάντηση όλων όσων πάνε μαζί στη δημοκρατική συμπαράταξη για τις ευρωεκλογές και αυτοί θα έχουν τον κύριο λόγο για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει το ψηφοδέλτιο» τόνισε.

Σημείωσε δε ότι πρόκειται να καταρτιστεί ένα ψηφοδέλτιο χωρίς αποκλεισμούς με όλες τις αποχρώσεις.  «Τα κόμματα έχουν τις δικές τους διαδικασίες και οι κινήσεις το ίδιο. Θα πάνε με σεβασμό ο ένας στον άλλο και με κοινά χαρακτηριστικά θα μπορέσουμε όλοι να φτιάξουμε το ψηφοδέλτιο χωρίς αποκλεισμούς, με όλες τις αποχρώσεις και ένα κίνητρο: να βάλουμε το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και σ’ αυτό δεν μπορεί κανείς να πει όχι» είπε με έμφαση.

Αιχμές για τη ΔΗΜΑΡ

Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές για τη αρνητική στάση της ΔΗΜΑΡ στο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη για την Κεντροαριστερά.  «Δυστυχώς, βλέπω τη ΔΗΜΑΡ για δικούς της λόγους να μη θέλει να συμμετάσχει σ’ αυτήν την κοινή προσπάθεια για την Κεντροαριστερά. Νομίζω ότι κάνει λάθος και η ηγεσία της πολύ σύντομα θα καταλάβει ότι θέλουμε να ενώσουμε δυνάμεις και να βρούμε όλα αυτά τα κοινά που μας ενώνουν» υπογράμμισε.

By