Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Κ. Χατζηδάκης: Οι υποψηφιότητες Βαρουφάκη και Λαπαβίτσα προϊδεάζουν για ρήξη με την ΕΕ

«Και οι δύο προεξοφλούν ότι το σχέδιο Τσίπρα μπορεί να οδηγήσει σε ρήξη με τους εταίρους μας»

xatzidakis1

Οι υποψηφιότητες Βαρουφάκη και Λαπαβίτσα προϊδεάζουν για ρήξη του ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους μας, επισημαίνει σε δήλωσή του ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επί τρία χρόνια, αρνείται να μας αποκαλύψει το περίφημο σχέδιο B, δηλαδή τι θα κάνει εφόσον οι εταίροι μας αρνηθούν τα σχέδιά του για το δημόσιο χρέος. Ωστόσο, προχθές ανακοίνωσε ως υποψήφιους βουλευτές, δύο οικονομολόγους που είχαν και προφανώς θα έχουν βασικό ρόλο στην οικονομική του πολιτική, αν γίνουν κυβέρνηση, τον κ. Βαρουφάκη και τον κ. Λαπαβίτσα. Και οι δύο προεξοφλούν ότι το σχέδιο Τσίπρα μπορεί να οδηγήσει σε ρήξη με τους εταίρους μας και μάς προϊδεάζουν για το ποιο μπορεί να είναι αυτό το περίφημο σχέδιο B του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, «ο μεν κ. Βαρουφάκης, έχει υποστηρίξει με συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα»(21.9.2014) πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υποσχεθεί στον ελληνικό λαό ‘μόνο δάκρυα και αίμα”, λέγοντας το μεγάλο ‘‘όχι’’ στους εταίρους μας’, διότι αξίζει η Ελλάδα να γίνει ‘ο καταλύτης μιας αλλαγής για όλη την Ευρωζώνη’. Στη συνέχεια, ισχυρίζεται πως αν το αίτημα για αλλαγή ολόκληρης της Ευρωζώνης δεν εισακουσθεί από την ΕΕ, θα πρέπει ‘το Ελληνικό Δημόσιο να μην αποπληρώσει τα παλαιότερα ομόλογα που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα’. Δηλαδή, να χρεοκοπήσει η χώρα.»

Συνεχίζοντας, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ δηλώνει ότι «ο κ. Λαπαβίτσας υποστηρίζει πως αξίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να προβεί σε μια στρατηγική ολικής αναθεώρησης της συμφωνίας με τους δανειστές μας. Ωστόσο, με συνέντευξή του στα Παραπολιτικά FM(12.12.2014), παραδέχεται πως αν έτσι προκληθεί ρήξη με την ΕΕ «βεβαίως και θα υπάρξουν πολύ σοβαρά προβλήματα» χρηματοδότησης. Και πως σε αυτήν την περίπτωση, ‘θα πρέπει να γίνει προετοιμασία’ για ένα σενάριο επιστροφής στη δραχμή.»

«Το ερώτημα, λοιπόν, είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τις απόψεις των υποψήφιων βουλευτών του; Τελικά τι υπόσχεται στον ελληνικό λαό; Δάκρυα και αίμα; Επιστροφή στη δραχμή; ‘Η όπως έλεγε ο Σύρος Καλογήρου σε μια ελληνική ταινία «να κάνουμε ένα γιουρούσι στον κάμπο και μετά βλέπουμε;» διερωτάται καταλήγοντας.

 

By