Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Κ.’Ησυχος: «Να βγούμε από την πολυδιάστατη κρίση που προσβάλλει τους Έλληνες»

«Η μεγάλη περιπέτεια της χώρας μας είναι να σπάσει τη μέγγενη των δανειστών» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας

isixos

Κάλεσμα προς όλους για «να βγούμε από την πολυδιάστατη κρίση που είναι ηθική και προσβάλλει ως μικρόβιο τον ελληνικό λαό», απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, μιλώντας για τις προοπτικές της αμυντικής βιομηχανίας, στο 3ο ετήσιο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου ″Exposec Defenceword″, εκτιμώντας παράλληλα ότι σε πολύ λίγα χρόνια η αμυντική μας βιομηχανία μπορεί να αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα μας, περιφερειακή δύναμη, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας και κίνητρα στους παλαιοτέρους για την εκμάθηση των νεότερων, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

«Η μεγάλη περιπέτεια της χώρας μας είναι να σπάσει τη μέγγενη των δανειστών, τη μέγγενη του χρέους, τη μέγγενη του φιλελευθερισμού και της άκρατης ιδιωτικοποίησης και νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Θύμα των παραπάνω αποτέλεσε και η αμυντική βιομηχανία και άλλες εταιρείες όπως η ΕΑΒ, η ΕΛΒΟ. Όλοι γνωρίζουν και ακόμη περισσότερο οι δανειστές, ότι η αμυντική βιομηχανία μπορεί να αποφέρει σημαντικά έσοδα. Γι’ αυτό και στοχοποιήθηκε και μπήκε σε διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης, προκειμένου να διαλυθεί και οι αμυντικοί εξοπλισμοί της Ελλάδας, να προσφέρουν πρόσφορο έδαφος εις το διηνεκές για κερδοσκοπία και αισχροκέρδεια», σχολίασε.

Ο Κώστας Ήσυχος τόνισε ότι για την ανασυγκρότηση της αμυντικής βιομηχανίας απαιτείται εξωστρέφεια, αναζήτηση εταίρων για κοινές δράσεις με άλλες μεγάλες αμυντικές βιομηχανίες για να σχεδιαστούν σύγχρονα προϊόντα ώστε να υπάρξει διαφήμιση της και πρόσβασή της στις διεθνείς αγορές.

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη εκπόνησης Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανικής Στρατηγικής, χωρίς ανταγωνισμούς, αλλά με αλληλοσυμπλήρωση. Εξάλλου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση βλέπει με θετικό πρόσημο την ιδιωτική αμυντική βιομηχανία.

Τέλος αναφερόμενος στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι προτεραιότητες αποτελούν

– η τακτοποίηση των οφειλών της εταιρείας.»Μία λύση θα μπορούσε να είναι η διαγραφή τους μέσω της κεφαλαιοποίησής τους», και

– η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού για την εκτέλεση των εν εξελίξει παραγγελιών.

Ο Κώστας Ήσυχος τόνισε ότι για την ανασυγκρότηση της αμυντικής βιομηχανίας απαιτείται εξωστρέφεια, αναζήτηση εταίρων για κοινές δράσεις με άλλες μεγάλες αμυντικές βιομηχανίες, για να σχεδιαστούν σύγχρονα προϊόντα ώστε να υπάρξει διαφήμιση της και πρόσβασή της στις διεθνείς αγορές.

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη εκπόνησης Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανικής Στρατηγικής, χωρίς ανταγωνισμούς, αλλά με αλληλοσυμπλήρωση. Τέλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση βλέπει με θετικό πρόσημο την ιδιωτική αμυντική βιομηχανία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By