Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Κ.Καραγκούνης: «Δεν θα οδηγήσουμε τη χώρα στην καταστροφή ζητώντας εκλογές»

«Είμαστε εδώ, για να βοηθήσουμε να βρεθεί λύση» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κατηγορώντας παράλληλα τον κ. Βαρουφάκη ότι σπέρνει τον πανικό

karagounis

«Δεν θα οδηγήσουμε τη χώρα στην καταστροφή, ζητώντας εκλογές. Είμαστε εδώ, για να βοηθήσουμε να βρεθεί λύση», δήλωσε την Πέμπτη στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, o οποίος κατηγόρησε παράλληλα τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι σπέρνει τον πανικό. Ο ίδιος έστειλε επίσης μηνύματα και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να δημιουργεί εσωστρέφεια στην αξιωματική αντιπολίτευση, που είναι εδώ μόνο για να βοηθήσει τη χώρα».

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αρη Ραβανό ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε:

«Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών βγαίνει σε απανωτές συνεντεύξεις και όχι μόνο κινδυνολογεί, αλλά σπέρνει τον πανικό. Ο κ. Σαμαράς δεν ζήτησε εκλογές, γιατί είναι σοβαρός. Είναι δυνατόν μετά από τρεις μήνες να ζητάμε εκλογές; Έστω και στο παρά πέντε, πρέπει να κλείσει η συμφωνία και εμείς είμαστε εδώ, για να βοηθήσουμε να κλείσει η συμφωνία. Για να κλείσουν αυτή τη συμφωνία, όμως, δεν μπορούν να απειλούν τον κόσμο ότι θα πάνε σε εκλογές. Είναι κρίσιμα τα πράγματα και αυτό είναι το άκρων άωτο. Αν έχουν σκοπό να αθετήσουν την εντολή που πήραν στις 25 Γενάρη και να ζητήσουν να δώσει τη λύση ο λαός, ενώ είναι υπεύθυνη κυβέρνηση, πάει να πει ότι η εντολή έχει χαθεί. Αλλά εμείς δεν μπορούμε να οδηγήσουμε τη χώρα στην καταστροφή. Όμως, αν τα πράγματα φτάσουν στο αμήν και οι ίδιοι μπροστά στα αδιέξοδά τους κάνουν πράξη αυτό με το οποίο απειλούν τους πάντες, δηλαδή δημοψήφισμα ή εκλογές, τότε ο λαός θα πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει την καταστροφή, τη δραχμή και την απόλυτη κατάρρευση. Αν τα πράγματα φτάσουν στα άκρα και αποφασίσει ο λαός, είναι σίγουρο ότι μπροστά στην αδυναμία τους εκεί θα φτάσουν».

Ερωτηθείς για τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Καραγκούνης είπε:

«Τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σ’ αυτήν την κρίσιμη κατάσταση, ουδείς έχει δικαίωμα να δημιουργεί εσωστρέφεια στην αξιωματική αντιπολίτευση που είναι εδώ για να βοηθήσει τη χώρα. Αν κάποιος θέτει ζήτημα αρχηγού, το οποίο δεν τέθηκε στη συζήτηση που έγινε στην Πολιτική Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα, δεν υπάρχει καμία ατζέντα να συζητήσουμε. Η ΝΔ είναι ενωμένη και θα είναι πολύ περισσότερο ενωμένη απέναντι σ’ αυτόν τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η χώρα».

By