Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022

Κ. Καραμανλής: Το εισιτήριο του λαϊκισμού είναι πολύ ακριβό

«Οι χρήστες μέσων μαζικής μεταφοράς, από τη Δευτέρα θα πληρώσουν το τίμημα του λαϊκισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖA – ΑΝΕΛ», υποστηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ.

nea-dimokratia

Η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Υπεύθυνος του τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής, κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση για την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες. Για το θέμα αυτό, ο κ. Κώστας Καραμανλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι χρήστες μέσων μαζικής μεταφοράς, από τη Δευτέρα θα πληρώσουν το τίμημα του λαϊκισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖA – ΑΝΕΛ.

Με τη διακυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, παρά τις πιέσεις της τρόικας, οι τιμές των εισιτηρίων και των καρτών μειώθηκαν αλλά τα έσοδα αυξάνονταν, ενώ ο χάρτης των αστικών συγκοινωνιών αναδιοργανώθηκε.

Η σημερινή Κυβέρνηση πήρε λαϊκίστικες αποφάσεις, όπως οι δωρεάν μετακινήσεις την περίοδο του δημοψηφίσματος – όχι με κοινωνικά κριτήρια – αλλά με τη λογική “όλοι τζάμπα” που είχε ως αποτέλεσμα ακόμα και τουρίστες να πηγαινοέρχονται δωρεάν από και προς το αεροδρόμιο.

Η δε αποτυχημένη διαπραγμάτευσή της, οδήγησε και στην αύξηση του ΦΠΑ σε 23%. Τώρα, αποφασίζει την κοινωνικά άδικη αύξηση της τιμής εισιτηρίων (από 1,20 σε 1,40 ευρώ) και καρτών.

Ο λαϊκισμός πληρώνεται. Και το εισιτήριό του, δυστυχώς, είναι ακριβό».

(Visited 1 times, 1 visits today)