Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022

Κ. Λουράντος: Ανεγκέφαλος και βαθιά νυχτωμένος ο Τσίπρας

Kαταχράστηκε την εμπιστοσύνη μας, δημιουργώντας προσδοκίες και παιχνίδια εντυπώσεων, ξεφτιλίζει θεσμούς, αμαυρώνει υπολήψεις, υποθηκεύει αξιοπρέπειες υπέρ προσωπικών συμφερόντων

lourantos

Με εξαιρετικά σκληρούς χαρακτηρισμούς, αντέδρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστας Λουράντος, μετά την διαρροή των προτάσεων της κυβέρνησης προς τους Θεσμούς, όπου αποτυπώνεται η απελευθέρωσης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων.

Σε ανακοίνωσή του, ο Κ. Λουράντος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ψεύδεται, ότι «καταχράστηκε την εμπιστοσύνη μας, δημιουργώντας προσδοκίες και παιχνίδια εντυπώσεων, ξεφτιλίζει θεσμούς, αμαυρώνει υπολήψεις, υποθηκεύει αξιοπρέπειες υπέρ προσωπικών συμφερόντων και φιλοδοξιών». «Όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ μιλά για «υφαρπαγή» της υπογραφής του ΟΟΣΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση και μετά από λίγες μέρες έρχεται να την προτείνει για εφαρμογή, υπάρχει θέμα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΊΑΣ όχι μόνο του ίδιου, αλλά και ολόκληρης της σημερινής Κυβέρνησης» υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

Προειδοποιεί ότι οι φαρμακοποιοί θα είναι απέναντι από την κυβέρνηση: «Ως κατατρεγμένοι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα και θα αντιδράσουμε βίαια και θα κληθούν να λογοδοτήσουν για την απάτη τους» τονίζει.

Ο κ. Λουράντος αναφέρει ότι το «φάρμακο δεν προσφέρεται για κερδοσκοπία και συναλλαγές. Δεν προσφέρεται για ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων αυτών, που σήμερα επιθυμούν την μετατροπή του σε καταναλωτικό αγαθό ώστε να κερδοσκοπήσουν εις βάρος του Ελληνικού λαού». Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών υπενθυμίσε τις προεκλογικές δηλώσεις Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη, ότι «δεν μπορεί η αγορά να ρυθμίζει την λειτουργία του και την διάθεση του φαρμάκου. Όμως άλλα έλεγε τότε και άλλα λέει σήμερα. Είναι πολύ δύσκολο να είναι κανείς έντιμος» κατέληξε.

(Visited 1 times, 1 visits today)