Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Κ. Μητσοτάκης: Ο έντιμος συμβιβασμός η μόνη λύση

«Ο λαός προηγείται της πολιτικής ηγεσίας. Ο λαός, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, θέλει έντιμο συμβιβασμό και παραμονή στο ευρώ»

mitsotakis

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Επένδυση» ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του για την πορεία της οικονομίας.

Ο κ. Μητσοτάκης καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει τις αποφάσεις και να τολμήσει να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. «Να πει τι θέλει να κάνει και κυρίως, αν θέλει να κάνει έντιμο συμβιβασμό, να το πει στον λαό», προτρέπει τον κ. Τσίπρα.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι ο λαός είναι έτοιμος να δεχτεί την αλήθεια: «Ο λαός προηγείται της πολιτικής ηγεσίας. Ο λαός, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, θέλει έντιμο συμβιβασμό και παραμονή στο ευρώ».

Όπως λέει, περιμένει με ιδιαίτερη αγωνία τη συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας καθώς επιμένει ότι όλο αυτό το κλίμα αβεβαιότητας λειτουργεί αρνητικά για τη χώρα και την πραγματική οικονομία. «Είμαι βαθιά ανήσυχος για την κατάσταση», σημειώνει.

«Δεν έχει λογική το να απαιτεί ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή κέρδισε τις εκλογές με 36% στην Ελλάδα, να ακολουθήσει μια πολιτική η οποία για να εφαρμοστεί θα πρέπει να αλλάξει ριζικά όλη η Ευρώπη. Αν θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη, θα πρέπει εμείς να προσαρμοστούμε στην Ευρώπη και όχι η Ευρώπη σε μας», υπογραμμίζει.

Όπως υπογραμμίζει, δεν έχει αντιληφθεί ακόμη από τις κινήσεις της κυβέρνησης αν επιδιώκει το συμβιβασμό ή τη ρήξη. «Δεν έχω καταλάβει αν είναι έτοιμος για το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι», υπογραμμίζει. Θεωρεί ως μόνη λύση τον έντιμο συμβιβασμό και όπως επισημαίνει «ούτε που θέλω να σκέφτομαι οποιαδήποτε άλλη επιλογή».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By