Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Κ. Σκανδαλίδης: Υποτιμητικό για τον Παπανδρέου να κάνει κόμμα

«Το θεωρώ αδιανόητο ένας Παπανδρέου να βρεθεί απέναντι με άλλους συνδυασμούς»

skandalidis800i_091113

 

«Δεν υπάρχει θέμα διάσπασης. Το ΠΑΣΟΚ θα κατέβει με τα σύμβολά του, το όνομά του και το θεωρώ αδιανόητο, ένας Παπανδρέου να βρεθεί απέναντι με άλλους συνδυασμούς. Είναι λίγο οξύμωρο και το θεωρώ και ολίγον υποτιμητικό για τον ίδιο», σημείωσε, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και το Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης.

«Το τι θα κάνουμε εσωτερικά σε μια στιγμή που σήμερα είμαστε μπροστά πιθανότατα σε μια εκλογική αναμέτρηση υπαρξιακού περιεχομένου για το ΠΑΣΟΚ, όταν πρέπει να αποδείξουμε ότι συνεχίζουμε να καθοδηγούμε έστω και ως αποδιοπομπαίοι τράγοι, τα πράγματα σε αυτή τη χώρα πάντα με θέση Εθνικής ευθύνης, είναι φανερό ότι δεν θα μπορούσε να γίνει ένα συνέδριο δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές. Μετά τις εκλογές εδώ είμαστε. Δεν ευνοεί κανέναν αυτού του τύπου η αντιπαράθεση».

«Θα του έλεγα, ότι το όνομά του τον υποχρεώνει να είναι εγγυητής της ενότητας του ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το τι θα του έλεγε, αν τον συναντούσε.

Σχετικά με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και την πρωτοβουλία για συναίνεση, ο κ. Σκανδαλίδης σχολίασε:

«Αυτή η πρωτοβουλία πρέπει να ξεκινήσει με μία προϋπόθεση. Ότι θα αναλάβουν όλοι την ευθύνη να συνυπάρχουν και να συναποφασίσουν το τελικό. Εννοώ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί μιλάμε με μισόλογα; Έχει νόημα η διαπραγμάτευση και η συνευθύνη, διαφορετικά, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ας αφήσουμε τον λαό να μιλήσει», και συνέχισε:

«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευθύνη των πράξεών του. Αν σήμερα η Ελλάδα δεν εμφανίσει ένα κοινό μέτωπο, θα έχει σίγουρα πιέσεις. Εδώ κάνουν επιλογή κυβερνήσεων, κάνουν επιλογή κομμάτων και δεν υπάρχει εσωτερικό μέτωπο να αντιδρά. Ας αποφασίσει ο λαός λοιπόν».

«Δεν πιστεύω ότι θα διευκόλυνε την εκλογή μια αλλαγή υποψηφίου Προέδρου. Δεν είναι το πρόβλημα το πρόσωπο του Προέδρου. Τον κ. Δήμα τον τιμούμε όλοι και φαντάζομαι και η αξιωματική αντιπολίτευση. Προφανώς αυτό που παίζεται γύρω από αυτή τη διαδικασία είναι η επόμενη μέρα της χώρας», πρόσθεσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By