Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Καμπανάκι» Σόιμπλε: Χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει ελληνικό πρόγραμμα

Αν το ΔΝΤ αρνηθεί να συμμετέχει αυτό θα αποτελεί ένα σήμα σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της, υποστηρίζει. Οι βουλευτές του γερμανικού κοινοβουλίου θα εκτιμήσουν ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για πρόγραμμα.

Σαφής προειδοποίηση ότι η Γερμανία δεν θα στηρίξει ένα νέο πρόγραμμα προς την Ελλάδα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ έστειλε ο Β. Σόιμπλε μιλώντας στο Bloomberg.

Το ελληνικό πρόγραμμα βασίζεται από τις αρχές του 2010 στη συμμετοχή του ΔΝΤ είπε ο γερμανός υπουργός στο Bloomberg. Προσέθεσε πως αν το ΔΝΤ αρνηθεί να συμμετέχει αυτό θα αποτελεί ένα σήμα σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της και «το πρόγραμμα θα τερματιστεί γιατί οι προϋποθέσεις ύπαρξης του προγράμματος, η βάση του θα έχει καταστραφεί».

Δεν θα έδινα τη συμβουλή να προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε τη συγκατάθεση του γερμανικού κοινοβουλίου. Οι βουλευτές θα πουν ότι αν οι ελληνικές αρχές δεν μπορούν με όλη την ευελιξία που προσφέρουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να τηρήσουν που έχουν δεσμευτεί, οι προϋποθέσεις για πρόγραμμα δεν υπάρχουν.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες ημέρες αφότου ο ίδιος δήλωσε πως αν το ΔΝΤ δεν μετάσχει στο πρόγραμμα τότε θα πρέπει να υπάρξει νέα διαπραγμάτευση και ο ESM να αναλάβει το ρόλο που σήμερα έχει το Ταμείο.

(Visited 1 times, 1 visits today)