Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

«Καυτό» 10ήμερο για να κλείσει η αξιολόγηση

Ένα κρίσιμο 10ήμερο έχει μπροστά της η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να κλείσει και επισήμως τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος.

 Το νέο ορόσημο για την Αθήνα έθεσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανακοινώνοντας νωρίτερα σήμερα πως τα μέτρα της συμφωνίας για την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν από την Ολομέλεια της Βουλής στις 18 Μαΐου.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε ο κ. Βούτσης, το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση με τον χαρακτήρα του επείγοντος στην αρμόδια επιτροπή στις 15 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί σε δύο συνεδριάσεις, στις 17 και 18 του μήνα, στην Ολομέλεια.

Μέχρι τότε αναμένεται να κορυφωθεί το «μασάζ» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, προκειμένου να μην υπάρξει καμία διαρροή κατά τη διαδικασία ψηφοφορίας των μέτρων.

Ο χρόνος για την ελληνική κυβέρνηση είναι, ωστόσο, πολύ πιο συμπυκνωμένος από ότι φαίνεται. Παράλληλα με τα «εσωτερικά ζητήματα» της Αθήνας, η κυβέρνηση θα στρέψει το ενδιαφέρον της και στο Μπάρι της Ιταλίας, καθώς κατά τη διάρκεια του συνόδου των G7, το τριήμερο 11-13 Μαΐου, θα συγκληθεί και το επονομαζόμενο Washington Group προκειμένου να εξετάσει τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Για τις 15 Μαΐου έχει οριστεί συνεδρίαση του Euro Working Group, προκειμένου να προετοιμαστεί το Eurogroup της 22ας Μαΐου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By