Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Και η Αχτσιόγλου «πυροβολεί» τον Καμμένο: Προδιαγεγραμμένη η αποχώρησή του

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα ανακοινωθεί το ακριβές ποσό της αύξησης του κατώτατου μισθού, όπως προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

«Η κυβέρνησή μας προχωρά, όπως έχει δεσμευτεί, στην αύξηση του κατώτατου μισθού και στην κατάργηση του υποκατώτατου. Η διαδικασία βρίσκεται στην ολοκλήρωσή της. Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων έχει καταθέσει την εξαιρετικά τεκμηριωμένη πρότασή της για αύξηση με εύρος από 5% έως 10%», ανέφερε η κυρία Αχτσιόγλου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Όπως ανέφερε, η αύξηση του κατώτατου μισθού θα οδηγήσει σε αυξήσεις σε μια σειρά επιδομάτων που συνδέονται με αυτόν, όπως το επίδομα ανεργίας, η παροχή μητρότητας, το εποχικό επίδομα, η αποζημίωση ασκουμένων σπουδαστών και μαθητών.

«Η πράξη μας αυτή, σε συνδυασμό με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, θα οδηγήσουν σε μία συνολική βελτίωση των εισοδημάτων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, πράγμα που αποτελεί και τη βασική στόχευσή μας» σχολίασε η κ. Αχτσιόγλου.

Παράλληλα, η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στο νέο σχήμα ρύθμισης οφειλών που σχεδιάζει το υπουργείο.

«Προχωρήσαμε σε ουσιαστική μείωση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών της τάξης του 33%. Την ελάφρυνση αυτή θα δουν ήδη με τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές του Ιανουαρίου. Το αμέσως επόμενο διάστημα, προχωράμε σε ένα σχήμα ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, που θα ανακουφίσει ουσιαστικά δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες. Το σχήμα θα περιλαμβάνει κούρεμα βασικής οφειλής, γενναίο κούρεμα των προσαυξήσεων και έως 120 δόσεις. Η μέση μείωση της οφειλής θα είναι 70%. Με τον τρόπο αυτό, χιλιάδες επαγγελματίες θα μπορέσουν να ρυθμίσουν τα χρέη που δημιουργήθηκαν την περίοδο της κρίσης, αλλά και πολλοί άλλοι που, μέχρι σήμερα, δεν μπορούσαν να λάβουν σύνταξη, λόγω των χρεών τους, θα μπορέσουν να λάβουν σύνταξη, ρυθμίζοντας παράλληλα την οφειλή τους. Πρόκειται για μία παρέμβαση μεγάλης κοινωνικής σημασίας», ανέφερε.

«Η αποχώρηση Καμμένου είναι προδιαγεγραμμένη»

Παραλληλα, η κυρία Αχτσιόγλου σχολίασε τη στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, λέγοντας ότι ο κ. Καμμένος είχε από την αρχή δηλώσει ότι, όταν η συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή, ο ίδιος θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση. «Επομένως, η αποχώρηση αυτή είναι εν πολλοίς προδιαγεγραμμένη. Αν αποφασίσει να το κάνει νωρίτερα, αυτό μένει να το δούμε» δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου.

«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μία συμφωνία μέγιστης εθνικής σημασίας, η οποία θα επικυρωθεί στη Βουλή» ανέφερε, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση διαθέτει τις 151 ψήφους.

«Επομένως, πληρούνται οι προϋποθέσεις, για να ολοκληρώσει η κυβέρνηση τη συνταγματική θητεία της. Αν η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι τούτο δεν ισχύει, μπορεί πάντα να καταθέσει πρόταση μομφής. Το αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης ανήκει στην αποκλειστική αποφασιστική αρμοδιότητα του πρωθυπουργού» υποστήριξε η υπουργός Εργασίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By