Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Καιρός – Αρνιακός: Σαββατοκύριακο με την τελευταία αναλαμπή του χειμώνα

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα, Σάββατο 24 Απριλίου 2021, και σχεδόν για όλο το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό, με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες ακόμα και τα χιόνια στα μεγάλα υψόμετρα σε Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο.

Σήμερα, οι βροχές θα επικρατούν σχεδόν στο σύνολο της χώρας- σε κεντρική και Δυτική Μακεδονία αλλά και σε Θεσσαλία, Σποράδες, ανατολική Στερεά Ελλάδα και Εύβοια. Όπως εξηγεί ο κύριος Αρνιακός, οι βροχές θα είναι ισχυρές και θα διατηρηθούν για μεγάλο διάστημα της ημέρας. Μέσα στις περιοχές που θα έχουν φαινόμενα αύριο είναι και η Αττική. Οι ισχυρές βροχές στην Αττική θα ξεκινήσουν από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Από το βράδυ της ίδιας ημέρας θα αρχίσουν να εξασθενούν στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά, ενώ στην Εύβοια και τις Σποράδες η εξασθένηση θα ξεκινήσει από το πρωί της Κυριακής.

Μαζί με τις βροχές την εμφάνισή της θα κάνει και η πτώση της θερμοκρασίας.

Έτσι η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 16 με 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, στην κεντρική Ελλάδα θα είναι στους 18 με 19 και σε Κρήτη και Δωδεκάνησα γύρω στους 22 βαθμούς κελσίου και μέχρι 23 στα υπόλοιπα νησιά.

Σταδιακά, από το απόγευμα της Κυριακής και μετά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και από Μεγάλη Δευτέρα θα είναι σταθερά καλός, χωρίς σημαντικές βροχές, με ηλιοφάνεια και εξασθενημένους ανέμους. Η θερμοκρασία μάλιστα θα ανεβαίνει καθημερινά και προς τα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας θα «χτυπήσει» και 30άρια.

«Δεν πιστεύω να επανεμφανιστεί ο χειμώνας μετά από αυτό το Σαββατοκύριακο» καταλήγει ο κ. Αρνιακός.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By