Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Καιρός: Μελτέμια έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι – Καλοκαιρινές θερμοκρασίες με 36άρια

Μελτέμια και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα.

Στο Αιγαίο, τα ανατολικά και ηπειρωτικά τμήματα της χώρας θα επιμείνουν οι βοριάδες με 6, 7 ίσως και 8 μποφόρ μέχρι και το μεσημέρι. Ο καιρός σήμερα θα έχει «δύο πρόσωπα», με ισχυρούς ανέμους μέχρι και το αργά το μεσημέρι, με το υπόλοιπο της ημέρας να εξασθενούν οι άνεμοι και να ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Οι ισχυροί άνεμοι θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και στην Αττική. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ισχυροί βοριάδες 6 έως και 7 μποφόρ θα πνέουν στο νότιο Ευβοϊκό, ενώ ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σήμερα στη δυτική βορειοδυτική Αττική, τοπικά και εκεί οι άνεμοι θα φτάσουν έως και έξι μποφόρ.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο και την Τρίτη 24 Αυγούστου με τις εντάσεις τους να φτάνουν τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ.

Ο σχετικός προγνωστικός χάρτης αποτυπώνει τις εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις ανέμου κατά τις μεσημεριανές ώρες.

kairos-kairossimera-anemoikairos-kairiko-kairosTORA

Παράλληλα, η παρουσία ξηρής καύσιμης ύλης σε συνδυασμό με τους ενισχυμένους ανέμους και τις σχετικά υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, αυξάνουν το κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται το επίπεδο κινδύνου εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τον καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη και όπως φαίνεται ο υψηλότερος δείκτης επικινδυνότητας εντοπίζεται στην Αττική, στην Εύβοια και στις Βόρειες Κυκλάδες.

kairosTORA-kairossimera-fotiesellada

(Visited 1 times, 1 visits today)
By