Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Καιρός: Οι άνεμοι θα ξεπεράσουν τα 110χλμ./ώρα σε ανατολική Στερεά, Πελοπόννησο, Κυκλάδες

Σε εξέλιξη βρίσκεται το παρατεταμένο κύμα υψηλών θερμοκρασιών με τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία να δείχνουν ότι το κύμα ζέστης θα επιμείνει έως και την Τετάρτη ενώ από το Δεκαπενταύγουστο θα εμφανίσει τάση σταδιακής υποχώρησης.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή των μεγίστων θερμοκρασιών τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας, οι οποίες θα φτάσουν στους 38-39 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα ξεπεράσουν εκ νέου τους 40 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα.

Επισημαίνεται ότι η αίσθηση δυσφορίας, θα είναι αυξημένη σε πολλές περιοχές της χώρας (με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο) και ιδιαίτερα αυξημένη στη Δυτική Ελλάδα.

Το μελτέμι στο Αιγαίο θα πνέει με εντάσεις έως και 8 μποφόρ τοπικά, ενώ στη Δυτική Ελλάδα οι ανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 5 μποφόρ.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται οι περιοχές όπου η ένταση του ανέμου θα ξεπερνά τα 6 μποφόρ, τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής., με τις ριπές ανέμου να ξεπερνούν σε ταχύτητα έως και τα 110χλμ./ώρα σε ανατολική Στερεά, Πελοπόννησο και Δυτικές Κυκλάδες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By