Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

Καιρός: Προειδοποίηση Καλλιάνου – Έρχεται νέα κακοκαιρία από τη Δευτέρα

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να σαρώσει τη χώρα από τη Δευτέρα.

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας όπως σημειώνει ο κύριος Καλλιάνος ο καιρός θα είναι άστατος, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και πιθανότατα τις τοπικές χαλαζοπτώσεις οι οποίες θα έχουν έντονο χαρακτήρα κυρίως στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα.

Από τα έντονα φαινόμενα θα επηρεαστούν κυρίων οι νότιες περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, των Επτανήσων, της Πελοποννήσου συμπεριλαμβανομένης και της Αττικοβοιωτίας, των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων ενώ θα βρέχει στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκόπελος λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων

Στη Βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι πιο εξασθενημένα, αλλά από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και νοτιότερα μέχρι και την Κρήτη θα είναι έντονες οι βροχές και οι καταιγίδες και ενδεχομένως να σημειωθούν ισχυρές χαλαζοπτώσεις.

Ο κ. Καλλιάνος προειδοποιεί για μεγάλες ποσότητες νερού στην Αττική, συνιστώντας ιδιαίτερη προσοχή στους κατοίκους.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη και θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, το 8άρι κυρίως στα Επτάνησα λόγω της έλευσης ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού που θα έρθει από την περιοχή της Αδριατικής και θα προσεγγίσει την χώρα μας.

Η θερμοκρασία θα πέσει ελαφρώς θα φτάσει 25 με 26 βαθμούς Κελσίου όμως στην Βόρεια Κρήτη ίσως φτάσει τους 28 με 29 πιθανώς και 30 βαθμούς Κελσίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By